El govern espanyol alça la tutela dels comptes bancaris de la Generalitat de Catalunya

La portaveu de l'executiu de Pedro Sánchez explica que s'aixeca la "supervisió financera" com a "gest de normalització" però es mantenen les mesures de control de 2015
8 juny 2018 01:00h
La nova portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, en la roda de premsa posterior al primer Consell de Ministres de l\'executiu de Pedro Sánchez.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha explicat que en el nou Consell de Ministres ha acordat, en la seua primera reunió, donar instruccions als bancs per tal que la Generalitat de Catalunya puga tornar a fer pagaments sense la supervisió del Ministeri d'Hisenda. Des de l'estiu, i com a conseqüència de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, el govern català havia de passar pel control de l'Estat, que era qui autoritzava qualsevol pagament.

Ara, aquest canvi és conseqüència de la retirada del 155 i, segons l'executiu, és un "gest de normalització" cap a la Generalitat catalana. La portaveu considera que la mesura suposa "aixecar la supervisió financera", tot i que el govern de Quim Torra haurà de seguir enviant els informes mensuals de control vinculats al FLA i vigents des de 2015. En la primera roda de premsa com a portaveu, la socialista Celáa ha dit que l'objectiu del nou govern serà el de "normalitzar institucionalment el país" i obrir diàleg amb tots els territoris i tots els partits.

next