À Punt retorna a la societat valenciana la seua televisió 1.650 dies després

Les emissions comencen aquest diumenge amb una programació excepcional, mentre que dilluns s'iniciarà la graella definitiva
/ València
9 juny 2018 01:00h
La televisió pública arranca diumenge les emissions oficials amb dos informatius, un magazín de presentació i programes de llengua, cuina i dansa.

À Punt començarà aquest diumenge amb una programació excepcional. Els valencians tornen a tindre una televisió pròpia  4 anys i 7 mesos després que el Consell presidit per Alberto Fabra aprovara el tancament de l'antiga RTVV. Canal 9 es va fondre en negre el 29 de novembre de 2013 i aquest 10 de juny de 2018, les emissions de la tele d'À Punt retornen als valencians els seus canals 1.650 dies després de l'extinció de l'ens públic.

A les 14.30 hores amb els informatius que dirigirà Adelaida Ferre i Vanessa Gregori. La inauguració coincideix amb el 70é aniversari de la primera emissió de televisió al món, el 1948, À Punt arrancarà a les 14.30h amb l'informatiu À Punt Notícies. 45 minuts després començarà el magazín vespertí conduït per Carolina Ferre, acompanyada pels periodistes Juan Nieto i Joan López, i amb la participació de Clara Castelló, conductora del matinal El matí à punt, segons informa la web del mitjà públic.

La jornada inaugural de les emissions seguirà amb l'estrena d'Assumptes interns, posteriorment tornaran els informatius nocturns i el programa de reportatge Punt Docs.

Eugeni Alemany tornarà a la televisió a les 22.30 hores amb Trau la llengua i a les 23.20 hores el xef Ricard Camarena presentarà el programa Cuineres i cuiners. La jornada acabarà amb el documental Five days to dance de José Andreu i Rafa Molés. Tots aquest programes es van presentar aquest divendres al Centre de Produccions de Burjassot (veure fotogaleria).

Durant la setmana, els esports els presentarà Samuel Borja i, en l'edició de les 21.00 hores, hi haurà al capdavant Victòria Maso i Isabel Sánchez en esports. L'oratge estarà conduït en els dos informatius per Joan Carles Fortea. La nòmina de presentadors dels telenotícies la completen Josep Grau i Patricia Ramírez, Carles Claver, en esports; i Victòria Roselló i Lluís Obiols, que presentaràn l'oratge.

A partir de dilluns

Això no obstant, a partir de dilluns, la televisió pública valenciana tindrà una programació d'un dia complet, una graella que començarà a les 7.30 hores amb La Colla, l'espai dedicat als més menuts amb dibuixos animats en valencià i anglés. Així, dels capítols de Daniel Tiguer, Postman Pat, Trip i Troop, The Shadownsters, Socks, Viky, el viking, Doraemon i Detectiu Conan a primera hora del matí fins 00.45 hores de la matinada de dimarts, À punt emetrà sèries, magazins, informatius i concursos.

La primera sèrie serà Stargate. A les 9.30 hores, començaran els capítol Enemics i Al límit. A les 11 hores, Clara Castelló tornarà a les xicotetes pantalles valencianes amb el magazin El matí À Punt, un espai que durarà fins a les 14.30 hores, moment en què es donarà pas als informatius d'À Punt notícies migdia.

La sèrie documental Comunitat Valenciana des de l'aire descobrirà les comarques del País Valencià a partir de les 15.15 hores amb un primer capítol que recorrerà el Camp de Túria, la Foia de Bunyol i la Ribera Alta i Baixa.

Eugeni Alemany dirigirà Atrapa'm si pots, un concurs diari de preguntes i respostes on els participants podran jugar des de casa a partir de les 15.45 hores. À Punt directe és el magazin vespertí que presentaran Carolina Ferre, Juan Nieto i Joan López. Cada dia a les 16.45 hores l'espai de més de quatre hores de directe aproparà l'actualitat a través de la televisió fins a les 21 hores de la nit, moment en què À Punt notícies nit done la informació succeïda en les darreres hores.

El prime time de la televisió d'À Punt començarà a les 21.35 hores amb Açò és un destarifo, un programa d'esquetxos d'humor creat per Albena Teatre i Nakamuro.

Les dones de Bletchley serà la sèrie amb què À Punt tractarà de guanyar els espectadors a partir de les 22 hores amb el capítol Desxifrant el codi. Matilde Salvador, la compositora valenciana més coneguda del segle XX, serà la protagonista del primer capítol de la sèrie documental Valentes que presenta M. Josep Poquet a partir de les 23.35 hores.

Plaerdemavida, el programa radiofònic tindrà també versió televisiva. La seua franja d'emissió serà a les 00.05 hores de la matinada i començarà amb el poeta Marc Granell. L'última proposta de la graella començarà a les 00.45 hores amb l'espai .Docs, un programa de reportatges que emetrà l'especial Tot À Punt amb què la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació vol donar la benvinguda a la nova televisió pública.

next