Iniciativa es conjura durant el seu Congrés per a dur Oltra fins a la Presidència de la Generalitat en 2019

La vicepresidenta del Consell ha reivindicat el seu partit com a creador "d'un discurs que des del País Valencià s'ha estés a tot Espanya"
/ València
9 juny 2018 01:00h
Aquest dissabte es votaran les candidatures a la Mesa Nacional i a Portaveus d’Iniciativa.

La vicepresidenta del Consell i membre d'Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dissabte durant el V Congrés que està celebrant el col·lectiu al Palau de la Música de València, que "la legislatura que començarem en 2019 ha de ser l'inici de la transformació 100% botànica". "En aquestos tres anys hem fet una gran tasca per a canviar inèrcies, atendre les emergències i desfer els empastres que havia deixat el PP, en la pròxima podrem aprofundir en polítiques plenament botàniques que comencen a transformar la nostra societat", ha afegit.

El V Congrés General d'Iniciativa que, sota el lema 'Construïm Futur' s'ha iniciat amb les intervencions dels representants de les organitzacions convidades: Asensi Garcia d’Esquerra Unida, Pilar Lima de Podem, Manolo Mata del PSPV, Giuseppe Grezzi de Verds-Equo, Àgueda Micó del BLOC i Joan Ribó de Compromís. Finalment, els militants han aprovat la resolució amb què el partit advoca per impulsar Oltra fins a la presidència en els propers comicis.

Oltra ha iniciat el seu discurs fent un repàs als "durs" inicis a les Corts, fa dos legislatures, sota la majoria absoluta del PP, "quan des del govern popular lligaven els gossos amb llonganisses i ens tractaven com a bojos por començar a denunciar la corrupció". "Des del nostre partit i la nostra coalició començàrem a reivindicar la felicitat de tots els dies, la necessitat de prioritzar els serveis bàsics que la gent ha d'utilitzar quotidianament per damunt dels grans esdeveniments que passen un dia i només beneficien uns quants amics dels poderosos".

Segons Oltra "vam ser pioners renovant el llenguatge polític per a combatre el discurs de l'austeritat i la prima de risc, que ho prioritzava tot. Vam reivindicar les polítiques per a les persones, vam liderar un discurs que des del País Valencià s'ha estés a tot Espanya, ja tothom parla de governar per a les persones", ha emfatitzat. "Vam entendre la necessitat que des dels governs s'utilitzara el poder com a verb no com a substantiu, s'ha de governar no pel poder sino per a poder fer coses. Així, estem governant amb vocació de convéncer i no de véncer. I governem des de la coherència, la primera interpelació que vaig fer com a portaveu a les Corts a Francisco Camps era sobre el problema de la vivenda, quan hem arribat al govern hem prioritzat la Llei Social de l’Habitatge. Som els dels xicotets canvis que milloren la vida de les persones. Hem treballat perquè la societat passe de la queixa a l'empoderament, fent polítiques que ja ningú s'atrevirà a revertir com la gratuïtat dels llibres de text per als xiquets i xiquetes, l'eliminació del copagament farmacèutic o la creació de la renda valenciana d'inclusió".

"El que no han entés les oligarquies –ha continuat la vicepresidenta del Consell– és que el món ha canviat, només cal veure la cara que se li ha quedat al PP i a C's després de la moció de censura, la gent volia canvi i així ho han reflexat les urnes des de 2015".

Oltra ha defensat que la societat ha dit "no a la corrupció", però "sí al multipartidisme, a respectar la pluralitat, la diversitat, sí a politiques per a les persones i de cohesió territorial".

Durant el Congrés d’Iniciativa es votarà l'Informe General de Gestió presentat pels coportaveus Mireia Mollà i Miquel Real i el debat i votació sobre les esmenes per a la reforma dels Estatuts del partit. En la sessió de la vesprada serà el torn del debat i votació sobre la Ponència Política presentada pel coportaveu Paco Garcia i la votació de les candidatures a la Mesa Nacional i a Portaveus d’Iniciativa.

Encimar Oltra a la presidència

El V Congrés General d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha revalidat la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mireia Mollà; el Cap de Gabinet de la Vicepresidència del Consell, Miquel Real, i el diputat de Compromís a les Corts, Paco Garcia, com a portaveus de la formació.

La candidatura conjunta dels tres portaveus, en el càrrec des del 2014, ha sigut finalment l'única presentada aquest dissabte davant el Congrés. Mollà, Real i Garcia han encetat el seu nou manament presentant davant del Congrés una resolució, aprovada per unanimitat, amb la qual Iniciativa anuncia el suport a la candidatura de Mónica Oltra a la Presidència de la Generalitat per al 2019.

El Congrés també ha aprovat la Ponència Política que servirà de base per a la gestió estratègica del partit en el futur, amb esta ponència s'han establit "les grans línies, flexibles i obertes, des de les quals hem de construir políticament la nostra alternativa en convergència amb altres forces polítiques, socials i culturals. Iniciativa es reconeix hereva de la tradició ecosocialista democràtica en la mesura en què busca la formulació d'un nou sistema econòmic respectuós tant per a la societat com per al medi ambient". "Reivindiquem la nostra centralitat en les esquerres valencianes, amb la vocació de contribuir a dirigir sense sectarismes un reformisme fort, donant continuïtat i renovació a les línies bàsiques del nostre discurs: crítica al model econòmic dominant i a les seues implicacions socials i mediambientals, mostrant la nostra preferència per allò públic, fermament compromesos amb totes les causes de la igualtat i la lluita contra la discriminació, així com amb la llibertat en el marc d'un aprofundiment democràtic que partisca de reformar les fórmules existents que ens semblen insuficients", ha indicat la formació.

Els 350 militants d'Iniciativa assistents al Congrés també han aprovat l'Informe General de Gestió i han triat la renovació dels membres de la Mesa Nacional, el màxim òrgan de govern entre congressos, que en un termini de 15 dies haurà de reunir-se per a triar la nova executiva del partit.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next