Els senyals del bosc de la Devesa inclouen per primera vegada les indicacions en valencià

La informació dels anteriors panells estava desactualitzada i amb els nous, el consistori adapta els cartells al disseny de la Generalitat
/ València
9 juny 2018 01:00h
S\'han actualitzat els cartells de l\'Itinerari Botànic, Itinerari Històric del Saler, Itinerari Lúdic de la platja i l\'Itinerari dels Sentits.

L'Ajuntament de València ha instal·lat nous panells en els itineraris del bosc de la Devesa, dins del Parc Natural de l'Albufera, per a "millorar la informació als visitants" i que inclouen, per primera vegada, una versió en valencià.

El regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha explicat mitjançant un comunicat, que l'objectiu d'aquesta acció és "informar sobre els equipaments i recursos existents a les persones visitants" i "contribuir a la promoció dels espais naturals, la difusió dels seus valors naturals i patrimonials i al desenvolupament socioeconòmic sostenible de la Devesa de l'Albufera".

"Per a nosaltres és molt important contribuir a la sensibilització ambiental de la nostra societat. Conscients d'aquesta necessitat, hem adaptat la tipologia dels senyals a les necessitats informatives i interpretatives dels visitants actuals, ja que els anteriors panells informatius eren molt antics i la informació estava desactualitzada", ha dit Campillo.

Dels sis itineraris, els panells de l'Històric de la Gola de Pujol no es canvien ara, ja que abans que acabe 2018 estarà executada l'obra de l'adaptació en matèria d'accessibilitat d'aquest itinerari, que ja inclou una nova senyalització adaptada a les característiques d'aquest nou itinerari, que serà accessible per a persones amb discapacitat, ha indicat el consistori.

La resta s'actualitzen tots, és a dir, els de l'Itinerari Botànic, Itinerari Històric del Saler, Itinerari Lúdic de la platja i l'Itinerari dels Sentits. Juntament amb els panells grans es canviaran també els panells xicotets de les diferents parades dels cinc itineraris en les quals s'han fet els mateixos canvis, actualització, traducció al valencià i adaptació al disseny de la Generalitat. "Era molt important canviar els panells perquè, a més, ens adaptem a la cartelleria normalitzada del Parc Natural establida per la Generalitat", ha declarat Campillo.

També s'han posat tres codis QR per a descarregar-se els itineraris que hi ha la web albufera.valencia.es tant en valencià com en castellà i anglès, directament al mòbil.

"Després de deu anys hem considerat necessari canviar la senyalització de la Devesa, donat l'estat de deterioració en què es trobaven els panells informatius de l'inici i final dels itineraris temàtics de la Devesa i els de les seues parades. A més, així contribuïm a donar a conèixer l'enorme patrimoni ambiental que tenim els valencians i valencianes", ha conclòs Campillo.

next