Diari La Veu del País Valencià
Les Trobades d’Escola Valenciana reuneixen durant aquest any 216.500 persones

Biar ha tancat el teló de les Trobades d’Escoles en Valencià aquest dissabte amb la participació de més de 4.000 persones. La Federació d’Associacions per la Llengua-Escola Valenciana ha homenatjat enguany l’escriptor Joan Fuster durant aquests aplecs que expressen l’estima pel valencià.

Amb el lema ‘Nosaltres, pel valencià’, més de 216.500 persones han compartit les manifestacions de la cultura popular, la dignitat de l’ensenyament en valencià i la complicitat de revitalitzar la llengua en les 19 Trobades celebrades. Així, d’abril a juny, les Trobades han viatjat per tot el País Valencià, parant a Rafelguaraf (la Ribera), Alcalalí (la Marina Alta), Monòver (les Valls del Vinalopó), Alfara del Patriarca (l’Horta Nord), la Vall d’Uixó (la Plana), Elx (el Baix Vinalopó i el Baix Segura), Sant Vicent del Raspeig i Alacant (l’Alacantí), València (Castellar-l’Oliveral), Llanera de Ranes (la Costera), Bejís (l’Alt Palància), Ador i Palma de Gandia (la Safor-Valldigna), Vilanova d’Alcolea (el Maestrat), Montitxelvo (la Vall d’Albaida), Torrent (l’Horta Sud), Polop de la Marina (la Marina Baixa), Gilet (el Camp de Morvedre), Bétera (el Camp de Túria) i Biar (l’Alcoià i el Comtat).

El portaveu d’Escola Valenciana, Josep Roca, ha destacat tres demandes principals per a Escola Valenciana per tal de poder viure plenament en valencià. “Nosaltres pel valencià és una aposta ferma per desenvolupar el projecte social d’Escola Valenciana. El nostre objectiu és assolir la normalització lingüística en tots els àmbits. I perquè açò siga una realitat, ens cal una recepta de vitamines”. Roca ha ressaltat la necessitat que la nova llei de la funció pública, que inclou la capacitació en valencià per a treballar en l’àmbit administratiu, s’aprove abans que acabe l’any 2018. Escola Valenciana demana que el nou executiu de Pedro Sánchez prioritze la derogació de “l’antidemocràtica i injusta LOMCE”. A més, el representant d’Escola Valenciana ha reivindicat la reciprocitat de TV3 i IB3. Escola Valenciana també ha valorat positivament el fet que À Punt haja anat a gravar i haja participat a través de l’actuació d’Els Bíters.

Comparteix

Icona de pantalla completa