Diari La Veu del País Valencià
Una vintena d’experts parlarà sobre el futur del treball amb robots en un congrés organitzat pel Servef

La digitalització i la utilització de robots al món del treball és una realitat. Davant la influència que això pot tindre en l’ocupació, el Servef reunirà al voltant d’una vintena de ponents de reconegut prestigi i àmplia experiència per a participar en el congrés ‘Esperant els Robots: El Futur del Treball a la Comunitat Valenciana’, que se celebra els dies 12 i 13 de juny en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha decidit prendre la iniciativa davant de l’auge de la robotització i les noves formes de producció i afrontar una anàlisi en profunditat del futur del treball que permeta identificar nous reptes i oportunitats per a millorar l’economia valenciana. Entre els experts convidats a ‘Esperant Els Robots’ destaquen Will Stronge, fundador de l’institut d’investigació britànic ‘Autonomy’, i Jordi Serrano, del ‘Future for Work Institute’, que conformaran la primera taula redona, així com el sociòleg Jorge Morú, autor de La Fàbrica de l’Emprenedor i No tinc temps, qui, junt amb Adrián Todolí, reflexionarà sobre emprenedoria i economia col·laborativa.

Les dones també seran protagonistes d”Esperant Els Robots’. A més de participar com a ponents i moderadores, el congrés comptarà amb una taula específica d’economia feminista per a analitzar, entre altres temes, l’impacte de la bretxa salarial, integrada per Carmen Castro, doctora en Economia i investigadora especialitzada en Polítiques Europees de Gènere, i Amparo Garrigues, presidenta del Consell Tripartit per al Desenvolupament de les Relacions Laborals i la Negociació Col·lectiva.

Els dos dies que dura el congrés inclouran, a més, debats sobre l’impacte laboral de l’automatització; la renda ciutadana; els nous nínxols d’ocupació; els reptes del mercat laboral valencià; la sostenibilitat ambiental i canvi climàtic, i les relacions entre territori, ciutat i ocupació, entre altres temes prioritaris per a la Conselleria d’Economia. Per a això, el Servef ha reunit representants de les universitats, sindicats, agrupacions empresarials i ciutadania.

L’obertura i presentació inaugural del congrés anirà a càrrec de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, acompanyada del secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu. Mónica Oltra s’ha pronunciat en diverses ocasions a favor de fomentar un model econòmic valencià que situe en el centre les persones, a més de defendre la necessitat de posar en valor el treball de les dones per a poder arribar a la igualtat real.

D’altra banda, Rocío Briones, directora general d’Ocupació i Formació del Nou Servef, i Eva Hernández, directora general de Planificació i Serveis, participaran com a moderadores en diversos debats.

La clausura de les jornades, que tindrà lloc la vesprada del dimecres 13 de juny, serà realitzada pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

Amb aquest congrés, el Servei Valencià d’Ocupació s’ha proposat liderar l’obertura d’un debat que contribuïsca a construir una nova narrativa del treball amb l’objectiu últim de millorar la qualitat de vida de la ciutadania valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa