Diari La Veu del País Valencià
Montón promet en la presa de possessió de Barceló que serà una gran aliada de la sanitat valenciana

La nova consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha subratllat aquest dilluns que el seu departament compta amb la “complicitat i el suport” del Ministeri després que la seua titular, la valenciana Carmen Montón, haja afirmat que serà la “millor aliada” perquè la sanitat valenciana recupere el “temps perdut”.

Així s’ha posat de manifest durant el traspàs de competències de la Conselleria de Sanitat entre l’exconsellera i actual ministra de Sanitat i la nova titular del departament, Ana Barceló, un acte en el qual també han participat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

“Teniu en mi la millor aliada; teniu tot el diàleg i la força per a intentar que no solament Espanya, sinó la Comunitat Valenciana, recupere tot el temps perdut”, ha destacat Montón, després de subratllar el treball en equip que s’ha fet a la Conselleria en els últims tres anys. Barceló ha assenyalat, després de rebre la cartera de Sanitat, que afronta amb “plena consciència” el “complex” treball i ha assenyalat que per a açò compten amb la voluntat del Consell i la “complicitat i el suport” del Ministeri.

La nova consellera de Sanitat, Ana Barceló, s’ha marcat com a objectiu “prioritari” treballar per a reduir les llistes d’espera i ha garantit que treballarà des de “el diàleg compromés” amb tots els actors per a “posar a les persones en el centre de totes les polítiques”.

Barceló ha demanat a la ministra Montón que canalitze a Madrid “les legítimes reivindicacions” valencianes, com és dotar del finançament necessari per a atendre les llistes d’espera perquè “qui està malalt necessita de tots els recursos de l’Administració per a ser atés amb immediatesa”. “Això és el que significa la igualtat d’oportunitats”, ha recalcat.

Per la seua banda, Puig ha destacat que el “moment valencià passa a ser també l’espanyol: el govern té accent valencià”, i ha indicat que el Consell seguirà amb les seues reivindicacions perquè el País Valencià recupere el que ha perdut “després d’estar molts anys discriminada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa