Un jutjat cita a declarar Joan Ribó, acusat pel PPCV de no lliurar l'expedient d'una enquesta fallera

Un assessor del grup municipal popular va denunciar l'alcalde de València per un suposat delicte d'impediment de l'exercici de drets cívics
/ València
11 juny 2018 01:00h
La denúncia contra Ribó va ser interposada per un assessor del grup municipal del PPCV.

El jutjat d'instrucció número 9 de València ha obert diligències prèvies i ha citat a declarar en qualitat d'investigat l'alcalde de la capital, Joan Ribó, després de rebre una denúncia d'un assessor del grup municipal del Partit Popular per negar a l'oposició la informació que li sol·licitava, en concret, per no facilitar-li l'expedient de l'enquesta sobre les Falles.

El primer edil declararà el dia 25 de juny com a investigat per presumptes delictes de prevaricació i impediment de l'exercici dels drets cívics, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià. La causa està oberta per suposats delictes d'impediment de l'exercici dels drets cívics (article 542 del Codi Penal) i prevaricació administrativa (article 404).

La investigació arranca amb la denúncia interposada per un assessor del grup popular en el consistori contra l'alcalde per negar-li l'expedient administratiu relatiu a l'enquesta sobre la percepció social del col·lectiu faller realitzada en 2017.

La declaració de l'alcalde, que haurà de declarar com investigat el dia 25 de juny, és la primera diligència acordada per l'instructor en el marc d'una investigació oberta per a determinar si els fets exposats en la denúncia interposada per l'assessor popular són constitutius de delicte, segons el TSJ.

next