Almussafes estrena un pas de vianants 3D per a "provocar la frenada instintiva"

El senyal viari és impermeable i evita el risc de relliscades de les motos quan plou
/ València
11 juny 2018 01:00h
Aquest pas, en lloc d\'estar pintat amb pintura convencional, s\'instal·la amb calor, precalfant la carretera i col·locant unes peces de plàstic adaptat.

La localitat d'Almussafes (la Ribera Baixa) s'ha convertit aquest dilluns en la primera de l'estat espanyol a col·locar un pas de vianants tridimensional i termofusible. Aquest pas, en lloc d'estar pintat amb pintura convencional, s'instal·la amb calor precalfant la carretera i col·locant unes peces de plàstic adaptat. El resultat és un sistema de senyalització dotze vegades més durador que el convencional. 

Aquest producte innovador ha sigut llançat per l'empresa Tecnol. El seu responsable d'expansió i desenvolupament, Bernat Bauzá, ha assenyalat en declaracions a EFE que "es tracta d'un mètode menys invasiu i més barat, ja que fins ara s'utilitzava pintura convencional que calia tornar a pintar cada dos dies". 

A més, l'efecte visual de senyalització 3D fa que el conductor reduïsca la velocitat de manera instintiva i provoca la seua frenada instintivament. Bauzà ha explicat que l'objectiu és previndre els accidents de trànsit d'atropellament de vianants, sobretot en vies sense semàfors i en "zones pròximes a col·legis i parcs". Aquest pas tridimensional es troba al carrer d'Ausiàs March, al costat del pavelló esportiu municipal d'Almussafes.

A banda d'aquesta actualitat, només Islàndia compta amb un pas de vianants com aquest, segons Bauzà. A més, és antireflexos i antirelliscades i això el fa "més segur per a les motos, per exemple, quan plou". També és impermeable en cas de vessament de gasolina o oli. Així mateix, constitueix una alternativa als guals en benefici de la circulació de camions i vehicles d'emergència.

next