El vaixell Aquarius i els seus 630 immigrants a bord arribaran a finals de setmana al port de València

La Generalitat convoca la comissió mixta d'acollida per a coordinar el dispositiu de recepció de les persones migrants
/ València
11 juny 2018 01:00h
Un grup d\'immigrants observa la costa a bord del buc de l\'ONG SOS Méditerranée Aquarius, en una imatge presa fa uns dies.

El vaixell Aquarius, que porta 629 immigrants a bord, arribarà a finals de setmana al port de València després que el govern espanyol haja autoritzat aquest dilluns l'arribada de l'embarcació. Segons ha pogut saber EFE de fonts que coordinen el dispositiu, la distància a la qual es troba actualment el vaixell, en aigües del Mediterrani entre Itàlia i Malta, fa estimar que el vaixell tardarà quatre dies a arribar al port de València.

Representants de l'Autoritat Portuària de València participaran en la reunió convocada per a dimarts per la Generalitat per a l'atenció i acolliment de persones refugiades i desplaçades forçosament, amb la finalitat de coordinar l'arribada a aquest port del vaixell Aquarius, en el qual van 120 xiquets no acompanyats.

La comissió mixta, que es reunirà demà a les 16.30 hores, està formada per les diferents conselleries implicades (Sanitat, Educació i Igualtat i Polítiques Inclusives), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les diputacions, la Universitat de València i les entitats Accem, Cepaim, Cear, Càritas, Acnur i Creu Roja; també assistiran representants de l'Ajuntament de València.

Segons ha explicat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el president de Baleària ha oferit tota la seua logística, tant en terra com en mar, que es puga necessitar, com ja va fer en 2015.

next