Diari La Veu del País Valencià
L’Aquarius espera rebre l’autorització per a emprendre el seu viatge a València

Els 629 immigrants que es troben a bord del vaixell Aquarius han recuperat l’esperança el matí d’aquest dilluns quan, després de la negativa d’Itàlia d’obrir-los les portes, s’han assabentat que València s’ha oferit a rebre-los al port. Així la informació s’ha fet oficial quan la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha donat el vistiplau a l’oferiment que havia fet l’alcalde Joan Ribó.

No obstant això, segons les últimes informacions de Médicos Sin Fronteras –l’ONG que s’ha encarregat de rescatar aquestes persones– de moment no poden emprendre el viatge cap a terres valencianes perquè no han rebut cap comunicació oficial dels Centres de Coordinació de Rescat Marítim de Madrid ni de Roma. Tot i la situació actual, han volgut agrair el gest solidari que ha tingut València amb ells.

Si finalment emprenen el camí cap al port valencià, s’espera que arriben entre dijous i divendres però, segons ha anat detallant l’ONG a través del seu compte de Twitter, València es troba a 1.300 km, amb la qual cosa serien tres dies llargs de viatge, una situació que podria posar en perill les persones que es troben a bord del vaixell, atés que aquest ha superat la seua capacitat màxima.

Pel que fa a la salut de les persones, MDS ha indicat que es troben nerviosos i amb preocupació perquè volen que el compromís d’arribar a València es faça real. A l’Aquarius hi ha set embarassades i 15 persones amb ferides i amb alguns crítics per esgotament i hipotèrmia.

L’embarcació es troba entre Itàlia i Malta i fa uns minuts ha rebut un total de 950 botelles d’aigua, 800 paquets de fideus instantanis i refrigeris que ha entregat un buc de la marina maltesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa