Absolució ferma per a Alfonso Grau i els altres acusats valencians del cas Nóos

El vicealcalde de València amb Rita Barberà queda exonerat definitivament tot i presidir l'empresa pública que va donar tres milions a Urdangarín
12 juny 2018 01:00h

El Tribunal Suprem ha mantingut l'absolució dictada per l'Audiència de Palma per als cinc acusats de la branca valenciana del cas Nóos, entre ells l'exvicealcalde de València Alfonso Grau i l'exsecretari de Turisme de la Generalitat Luis Lobón.

En la seua resolució al recurs de cassació presentat contra la sentència de Nóos, el Suprem confirma així mateix l'absolució de José Manuel Aguilar, exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA); de Jorge Vela, també exdirector de CACSA, i de la la responsable jurídica d'aquesta entitat, Elisa Maldonado.

Manté així el pronunciament del tribunal balear respecte a la branca valenciana del cas, en la qual s'investigava l'organització per part de l'Institut Nóos de tres edicions del Valencia Summit i del projecte dels Jocs Europeus, pels quals diferents entitats públiques valencianes van pagar 3,5 milions d'euros.

Grau estava acusat dels presumptes delictes de prevaricació administrativa, malversació, frau a l'administració i tràfic d'influències en relació amb la contractació de l'institut Nóos a través de la fundació Turisme Valencia Convention Bureau (FTVCB), que ell presidia, i s'enfrontava a una petició de condemna d'11 anys de presó.

Lobón, per la seua banda, estava acusat per prevaricació, falsedat, malversació i tràfic d'influències en contractar l'institut d'Urdangarín per a organitzar els fòrums Valencia Summit i promoure la candidatura de València per a organitzar uns Jocs Europeus i afrontava sol·licituds de condemna d'entre 8 i 11 anys.

Els cinc van demanar l'absolució en el judici, en entendre que no hi havia il·legalitat en els acords aconseguits amb l'Institut Nóos d'Iñaki Urdangarín i Diego Torres en acollir-se a la fórmula del patrocini i van defensar que en tots els casos van ser avalats per informes tècnics i jurídics.

next