Diari La Veu del País Valencià
El Consell subvencionarà els contractes en hostaleria que s’amplien de 6 a 9 mesos o de 9 a 12 mesos

La lluita contra l’estacionalitat del turisme és una de les prioritats del Consell. No només per a aconseguir beneficis econòmics durant tot l’any, sinó perquè un turisme estable fomentarà també l’ocupació estable al sector. És per això que l’Agència Valenciana de Turisme, junt amb la Conselleria d’Economia i el Servef han desenvolupat un pla de subvencions per a fomentar la contractació estable sobretot al sector hostaler. El pla està dotat de 3 milions d’euros, ampliable si hi ha més demanda i va destinat a empreses privades i autònoms.

Així ho ha explicat el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, acompanyat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de la Generalitat, Ximo Puig; el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i representants del sector turístic com Núria Montes, directora general de la patronal hotelera Hosbec.

El conseller Climent ha explicat que l’objectiu d’aquest pla és subvencionar els contractes fixes discontinus que passen de 6 a 9 mesos i els que passen de 9 a 12 i que siguen a jornada completa. La quantitat que aportarà la Generalitat serà la corresponent a 3 salaris mínims interprofessionals, xifra que ascendeix a 2.206 euros per treballador.

Per a Climent, aquest és un pla molt important ja que el 73% dels treballadors al País Valencià estan ocupats al sector serveis. Ha destacat la transversalitat del projecte, que compta amb la participació dels agents socials i les empreses del sector.

Colomer ha insistit en la necessitat de continuar treballant per la desestacionalització del turisme mitjançant el reforç del producte i fent èmfasi en la diversitat de l’oferta del País Valencià. En aquest sentit ha destacat que cal treballar en formar els professionals del sector i en fomentar la innovació. També ha ressaltat que millorar la situació laboral dels treballadors del sector és fonamental i el pla presentat aquest dimarts és un pas en la lluita contra la precarització i la temporalitat i ajudarà a consolidar plantilles.

“El turisme forma part de la nostra cultura i de la nostra manera de ser”, ha destacat el president, Ximo Puig, que ha agraït el treball fet per a traure endavant aquestes ajudes i ha desitjat que tinga “molt d’èxit”. També s’ha mostrat satisfet per l’augment d’un 8,4% en l’arribada de turistes entre gener i abril respecte al mateix període de 2017 i ha destacat la importància que té que la despesa dels visitants estrangers també haja crescut. Finalment ha previst que entre juny i setembre visiten el País Valencià 4,1 milions de persones, un 4,7% més que l’any anterior.

Comparteix

Icona de pantalla completa