Diari La Veu del País Valencià
Ribó està absolutament tranquil malgrat la citació com a investigat en relació amb l’enquesta fallera

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dimarts que està “absolutament tranquil” després d’haver sigut citat a declarar en qualitat d’investigat per haver negat al PP informació sobre l’expedient de l’enquesta sobre les Falles. “Estic absolutament tranquil perquè és una qüestió administrativa que està resolta ja”, ha remarcat.

L’alcalde declararà el 25 de juny com a investigat per presumptes delictes de prevaricació i impediment de l’exercici dels drets cívics, arran d’una denúncia presentada per un assessor del PPCV.

Sobre aquest tema i en atenció als mitjans de comunicació després de participar en la inauguració de la Jornada sobre Compra Pública Innovadora i Responsable i Consum Responsable, Ribó ha assenyalat que es tracta d'”una més” de les 15 denúncies que ha presentat el PPCV i ha remarcat que els papers que els populars li reclamen “es van donar fa tres mesos”.

En aquest sentit ha manifestat que, quan es presenta una denúncia, “el jutge et crida perquè li expliques què passa” i, per tant, acudirà “i ja està”. “Cap problema”, ha assenyalat per a subratllar que aquesta qüestió “no és un problema en absolut de corrupció” ni hi ha “imputació” perquè estar “investigat no és el mateix que imputat”.

A parer seu, hi ha “un conflicte lingüístic” perquè s’ha canviat la denominació d’imputat per investigat, però “un jutge t’imputa formalment en un moment determinat” i “aquest no és el cas”, ha insistit. Per a Ribó, quan una persona està imputada per un tema de corrupció “el seu principal desig és sentir-se ben envoltat d’imputats”. “És normal”, ha afirmat.

En aquest sentit i preguntat pel mateix assumpte abans de participar en el 50 aniversari de la UPV, ha afegit: “L’imputat vol que tothom siga igual. És una necessitat bàsica per a sentir-se a gust en el món i jo, ho sent, però no li donarem aquest gust”.

Comparteix

Icona de pantalla completa