Diari La Veu del País Valencià
Alacant celebra la Diada Muixeranguera més multitudinària amb la participació de nou colles

Alacant celebrarà el proper diumenge 17 de juny la IV Diada Muixeranguera, una edició de rècord pel que fa a participació de colles en l’aplec que acull la ciutat com a actes culturals de les Fogueres d’Alacant.

La trobada d’enguany tindrà lloc el proper diumenge a les 12 hores a la plaça Ruperto Chapí i comptarà amb nou muixerangues convidades que junt amb l’amfitriona, la Muixeranga d’Alacant, celebraran l’edició més multitudinària. La Conlloga Muixeranga de Castelló, la Muixeranga de Xàtiva, la Muixeranga la Torrentina, la Muixeranga de la Marina Alta, la Muixeranga de Vinaròs, la Colla Corball, la Muixeranga del Campello i la Muixeranga de Cocentaina grataran el cel al toc de colles alacantines de dolçaina i tabal invitades a l’aplec com la Colla Sant Blai, la Colla Sant Antoni, la Colla la Canya, la Colla el Cocó i la Colla d’Alacant.

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) col·labora en la IV Diada en l’organització junt amb la Muixeranguera d’Alacant. La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, ha explicat que les muixerangues “formen part de la processó de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, declarada recentment patrimoni immaterial de la humanitat, i són una de les representacions més interessants de col·laboració entre les persones. En els últims temps el món muixeranguer està agafant una gran potència, acaben de federar-se i estem encantats de celebrar amb ells aquesta trobada muixeranguera, que és la més multitudinària de totes les que se celebren en el nostre territori”.

Comparteix

Icona de pantalla completa