Els primers Premis de la Comunicació de la Generalitat distingeixen els periodistes de la delegació territorial de RTVE

Els guardons, que es lliuraran el 20 de juny, també reconeixen el treball de Radio Alicante, Iñaki Zaragüeta, Chari García Cubells, Ramón Climent, El Flaco, Daniel Nebot i l'equip de comunicació del servei 112
/ València
12 juny 2018 01:00h
El jurat de la 1a edició dels Premis de Comunicació ha sigut paritari en totes les seues categories.

El jurat de la 1a edició dels Premis de Comunicació que convoca la Generalitat ha decidit concedir els guardons a Radio Alicante Cadena Ser i a la plantilla del centre territorial de Radiotelevisió Espanyola, així com als periodistes Iñaki Zaragüeta i Ramón Climent, a la publicista Chari García Cubells, al fotoperiodista 'El Flaco', a les integrants de l'equip de xarxes del servei 112 de la Generalitat i al dissenyador Daniel Nebot.

La fallada ha sigut emesa per un jurat que ha comptat amb representació professional paritària en les modalitats de radiodifusió, televisió, periodisme, publicitat, comunicació de proximitat, fotoperiodisme i disseny. Els premis s'entregaran en un acte públic que tindrà lloc el pròxim 20 de juny en l'Hemisfèric.

El jurat, que s'ha reunit aquest dimarts al Palau de la Generalitat, premia així els 85 anys de trajectòria en les ones de Radio Alicante Cadena Ser i també el compromís en defensa d'una radiotelevisió pública de qualitat mostrat per les persones que treballen a RTVE al País Valencià. Tots dos premis –que es concedeixen en les modalitats de radiodifusió i televisió, respectivament– seran recollits per dones de les redaccions dels dos mitjans de comunicació.

A més, també es guardona la trajectòria professional del veterà periodista Iñaki Zaragüeta, delegat de l'edició valenciana del periòdic La Razón, així com la dilatada experiència en comunicació de proximitat en les comarques de l'Alcoià i El Comptat del també periodista Ramón Climent Vaello.

La primera edició d'aquests premis de caràcter anual també reconeix els més de 25 anys d'acompliment professional de la publicista Chari García Cubells, professora de Pensament Creatiu i Creació i Realització Audiovisual Publicitària en la Universitat CEU-Cardenal Herrera, referent per a les dones de la professió i veu crítica amb els missatges sexistes.

En la modalitat de fotoperiodisme, el jurat també ha reconegut la labor de José García Poveda, 'El Flaco', com a cronista gràfic de la societat valenciana al llarg de més de tres dècades. El guardó en la categoria de disseny i il·lustració ha sigut per al dissenyador gràfic i de producte Dani Nebot, qui, des de la creació en 1991, del seu propi estudi acumula nombrosos premis, entre ells el Premi Nacional de Disseny.

A més, les quatre periodistes que gestionen les xarxes socials del servei d'Emergències 112 Comunitat Valenciana s'han fet mereixedores del guardó en l'especialitat de xarxes socials i nous formats pel seu protagonisme com a altaveu de la informació de servei públic tant per als mitjans de comunicació com per al conjunt de la societat.

L'escultora de Pego Inmaculada Femenía ha dissenyat els huit guardons que s'entregaran a les persones premiades, que rebran peces personalitzades que simbolitzen els diferents moments del procés creatiu en les diferents disciplines de la comunicació.

El jurat ha comptat amb representants de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat (ADCV) i de l'àmbit del fotoperiodisme, així com de la Unió de Periodistes Valencians (UPV), el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana, l'Associació de la Premsa Comarcal, la Xarxa d'Emissores Municipals i integrants de les agrupacions professionals Espai Audiovisual de Proximitat (EAP) i Associació de Televisions Valencianes de Proximitat (Tevap).

Per part de la Generalitat, han format part del jurat el secretari autonòmic de Comunicació, José María Vidal, i la directora general de Relacions Informatives i Promoció Institucional, Marta Hortelano.

next