Diari La Veu del País Valencià
La pluja complica la ‘plantà’ i provoca desperfectes en algunes falles
Europa Press / València

Fonts de la Junta Central Fallera han comentat que l’aigua caiguda dificulta, “i molt”, el treball dels artistes fallers, ja que els ‘ninots’ es banyen i tot el procés de muntatge i subjecció es complica.

El monument que ha resultat més afectat ha sigut el de Ramiro de Maeztu-Lleons, que ha perdut part de la rematada, encara que el seu artista, José Jarauta, Pepo, s’ha mostrat confiat a “poder solucionar-ho” i que la seua creació estiga llesta per a la ‘plantà’ oficial. “No és irreversible i estem treballant per a arreglar-ho”, ha assenyalat.

També ha patit danys el monument gran de la Falla Plaça del Mercat Central, que competeix en la Secció Especial. En aquest cas, ha caigut el braç de la figura central de la falla.

Les males condicions meteorològiques també han obligat a suspendre la mascletà que a càrrec de la Pirotècnia Caballer FX de Vilamarxant.

El temps millora el cap de setmana

La previsió és que el temps millore de cara al fi de setmana i es mantinga estable durant les festes, cosa que esperen els fallers i turistes per a poder gaudir dels diversos actes previstos.

La ‘plantà’ oficial dels 760 monuments fallers obrirà aquest dissabte el programa oficial de les Falles de 2014, que es perllongarà fins al pròxim 19 de març.

Comparteix

Icona de pantalla completa