Diari La Veu del País Valencià
Els migrants rescatats per l’Aquarius ja viatgen camí de València

El buc Aquarius ha iniciat en la nit d’aquest dimarts el seu viatge cap al port de València al costat dels vaixells Dattilo i Orione, segons ha confirmat l’organització no governamental SOS Mediterranée a través del seu compte de Twitter. “L’Aquarius ha soltat amarres en direcció a València a les 21.00 hores (hora local), igual que el Dattilo i l”Orione, vaixells que porten un total de 630 persones rescatades en les últimes 72 hores”, ha indicat l’ONG.

La Generalitat Valenciana situarà en l’antiga seu de la Copa Amèrica del port de València la base logística que coordinarà l’arribada i acolliment de les 630 persones a bord del buc Aquarius i de les altres dues embarcacions, que s’estima que arriben en uns tres dies a València.

En concret, l’Aquarius transporta 229 persones, entre elles xiquets, embarassades i persones ferides durant la travessia, mentre que la resta han sigut distribuïts en les altres dues embarcacions.

L’inici del viatge de l’Aquarius ha tingut lloc hores després de la fi de les labors de trasllat de part dels migrants des d’aquest vaixell al Dattilo i l’Orione, de la Guàrdia Costanera i l’Armada italiana, respectivament.

La vicepresidenta de SOS Mediterranée, Sophie Beau, ha reconegut durant la jornada que la solució aconseguida “no és la millor per a les persones rescatades” però almenys és un “alleujament”, ja que s’ha trobat una opció perquè puguen desembarcar.

“No obstant això, el viatge no ha acabat i les persones rescatades hauran de navegar altres 1.500 quilòmetres abans d’arribar a port segur” a València, ha ressaltat.

L’ONG ha indicat en Twitter que els migrants a bord de l’Aquarius han contat a l’equip de Metges Sense Fronteres que “estan contents d’estar-se adreçant finalment a un port segur després de ser rescatats en el Mediterrani, però sobretot de no ser retornats a Líbia”.

L’Aquarius i els dos vaixells italians arribaran previsiblement aquest dissabte al port de València, després que el govern de Pedro Sánchez s’haja oferit a permetre el desembarcament dels 630 migrants a bord i després de la negativa d’Itàlia d’obrir-los els seus ports.

Comparteix

Icona de pantalla completa