Diari La Veu del País Valencià
Màxim Huerta va ser condemnat en 2017 a pagar 243.000 euros per frau fiscal

El ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, va ser condemnat l’any passat per defraudar a Hisenda 218.332 euros amb una societat que va constituir l’any 2006 quan treballava com a presentador de televisió. El titular de Cultura va haver de pagar 243.000 euros, incloent-hi recàrrecs i interessos pels tres exercicis fiscals, segons informa El Confidencial.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), en dues sentències de maig de 2017, condemna Huerta per deixar de pagar la citada quantitat corresponent als exercicis fiscals de 2006, 2007 i 2008 en els quals va facturar 798.521 euros a través de la societat Almaximo Profesionales de la Imagen SL, societat de la qual era únic accionista i administrador des de gener de 2006.

Segons expliquen les dues sentències del TSJM, Huerta es va deduir per activitats artístiques 43.770 euros en 2006, 80.481 en 2007 i 24.451 en 2008, havent declarat només per serveis professionals o rendiments del treball 44.400, 43.065 i 60.000 euros, respectivament. Com a conseqüència, del total d’ingressos dels tres exercicis, 798.520 euros, només va tributar-ne per IRPF 21.860.

El titular de Cultura va tributar per l’impost de societats i no per l’IRPF, com hauria d’haver fet, de manera que va eludir “els tipus impositius progressius i més elevats d’IRPF” i “va engrossir a més indegudament el capítol de despeses”.

Fonts del Ministeri de Cultura consultades per Europa Press han remés a les declaracions del ministre efectuades a El Confidencial en les quals afirma estar “al corrent” de totes les seues obligacions tributàries “des de fa ja uns quants anys”. Huerta ha afegit que “la regularització fiscal a la qual fa referència l’article es refereix als exercicis 2006, 2007 i 2008”.

Després d’escoltar les explicacions de Huerta, que ha parlat amb el cap de l’Executiu, la Moncloa considera els seus aclariments “totalment solvents”, assenyala un portaveu del govern espanyol.

Huerta: “No tinc cap deute moral ni conflicte”

Màxim Huerta ha assegurat aquest dimecres que les seues obligacions tributàries “estan al corrent” i que no té “cap dubte moral ni conflicte”. I hi ha conclòs: “Vaig pagar el corresponent i assumpte tancat”.

En una entrevista en Onda Cero, Huerta ha explicat que el primer que ha fet després de veure la notícia és informar la Moncloa. “He parlat amb Pedro Sánchez i m’ha dit que el nostre objectiu és treballar i ser transparents”, ha precisat.

Huerta ha subratllat que no es planteja presentar la seua dimissió, ja que el frau tributari que se li atribueix és anterior a la seua condició de ministre, en la seua etapa com a presentador de televisió.

“No va haver-hi mala fe i no vaig ocultar res. Cotitzava com a societat i Hisenda va revocar eixa manera de tributar i el primer que vaig fer va ser pagar; vaig acceptar la meua responsabilitat com a ciutadà”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa