Diari La Veu del País Valencià
‘Matxirulos’ i ‘mansplaining’ a la comissió d’Igualtat de les Corts

El debat al voltant d’una proposició no de llei presentada per Ciutadans per a la instal·lació de sales de lactància als edificis de la Generalitat va acabar aquest dimarts en una bronca entre la diputada de Podem Cristina Cabedo i alguns membres del PPCV.

Cabedo intentava explicar a la resta de membres de la comissió d’Igualtat la inexactitud d’una de la representant del PPCV Blanca Garrigues. En eixe moment, Juan Carlos Caballero, company de Garrigues, es va alçar per a lliurar a Cabedo un exemplar del Reglament de les Corts, atés que la diputada podemita havia declarat que ignorava a quin article havia de remetre per a demanar la paraula.

Carregant el vídeo…

El gest de superioritat del popular no va agradar a Cabedo, que va llançar el volum a terra. “El ‘mansplaining’ te’l guardes. Açò és un ‘matxirulo’ venint a dir-me el que he de fer i deixar de fer”, va retraure-li Cabedo, mentre Caballero es quedava dret sense saber com reaccionar.

La sessió va continuar amb acusacions mútues de masclisme i mala educació mentre la presidenta de la Comissió, Llum Quiñonero (Podem), maldava perquè la tranquil·litat tornara al debat.

No obstant això, la diputada del PSPV Rosa Mustafà no es va estar de cloure la sessió amb una contundent declaració: “Jo també estic farta que quan parlem les dones d’esquerres en aquesta comissió no se’ns respecte el dret a parlar. Sobretot pels homes, que són els qui estan donant-nos lliçonetes tot el temps, És insuportable”.

Malgrat la trifulca i per a satisfacció de la presidenta de la comissió, la PNL de Ciutadans es va aprovar per unanimitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa