Diari La Veu del País Valencià
L’encariment de la benzina fa pujar una dècima l’IPC de maig

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar una dècima en maig al País Valencià en relació al mes anterior i es va elevar en un punt la seua taxa interannual, fins al 2,1%, segons les dades publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A l’Estat, els preus van créixer un 0,9% en maig en relació al mes anterior i va créixer en un punt la seua taxa interannual, fins al 2,1%, una dècima més de l’avançat a la fi del mes passat i el seu nivell més alt des d’abril de 2017.

Estadística assenyala que en el repunt de la taxa interannual de l’IPC de maig ha influït principalment l’encariment de les benzines, del transport aeri de passatgers, de l’electricitat, del gasoil per a calefacció, de les fruites i dels serveis d’allotjament, entre d’altres.

En concret, al territori valencià Vestit i calcer va créixer un 3,1%; Habitatge, un 2,4%; Transport, un 1,9%; Aliments i begudes no alcohòliques, un 0,9%; Hotels, cafés i restaurants, un 0,4%; Begudes alcohòliques i tabac i uns altres, un 0,2%, i Parament i Medicina, un 0,1%. En canvi, Comunicacions i Ensenyament es mantenen invariables.

Comparteix

Icona de pantalla completa