Diari La Veu del País Valencià
Puig dóna per desactivat el conflicte amb el govern espanyol pel plurilingüisme

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, creu que és “evident” que no hi haurà cap tipus de recurs d’inconstitucionalitat respecte a la llei de plurilingüisme, ja que és “bastant absurd” que el que era bo per a Catalunya al País Valencià no siga possible. “És un element de confrontació desactivat”, ha asseverat.

Puig s’ha pronunciat en aquestos termes davant dels mitjans abans d’assistir a la presa de possessió d’Eva Alcón com a rectora de la UJI de Castelló en ser preguntat per quan es podria celebrar la reunió amb el Govern d’Espanya per a tractar, entre altres temes, la Llei de Plurilingüisme.

Es dóna la circumstància que aquest dimecres es publica al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució de l’acord de la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l’Estat-Generalitat per a tractar les discrepàncies sobre aquesta norma que es va activar a instàncies de l’anterior govern espanyol, encapçalat pel PP.

Per a Ximo Puig és “evident” que l’executiu espanyol no interposarà cap tipus de recurs d’inconstitucionalitat, ja que seria “absurd” perquè “no hi ha cap tipus d’element ni n’hi havia amb el govern anterior”.

“El govern anterior estava espentat d’una manera obsessiva pel PP de la Comunitat Valenciana però és bastant absurd que allò que era bo per a Catalunya i que ho plantejaven el PP i Ciutadans ací a la Comunitat Valenciana no fóra possible”, ha afegit.

El PPCV ha de decidir si fa una “oposició raonable o si continua a la muntanya”

Per tant, Puig creu que és un “element de confrontació desactivat”. Una altra cosa –ha dit– és que el PPCV “ha de decidir: o entra per la via d’una oposició raonable de creació d’alternativa o continua a la muntanya”.

Així mateix, Puig ha destacat que en la reunió que mantindrà aquest dijous amb la vicepresidenta del govern espanyol abordaran algunes qüestions, com ara els “conflictes que el govern anterior havia situat en el camp del Tribunal Constitucional”.

Comissió Bilateral sobre la Llei de Plurilingüisme

Sobre la publicació de la Comissió Bilateral sobre la Llei de Plurilingüisme valenciana, fonts de l’administració han explicat a Europa Press que és obligatori publicar en el DOGV que la Generalitat va ser convocada a aquesta comissió i que aquesta va acceptar.

Ara bé, mentre el govern de l’Estat no pose una data, la comissió no es produeix, cosa que ja va ocórrer amb la trobada bilateral que va impulsar l’anterior executiu ‘popular’ sobre el decret llei i que no va arribar a dur-se a terme.

Comparteix

Icona de pantalla completa