Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià lidera el creixement del treball autònom amb 7.953 altes en 5 mesos

El País Valencià lidera el creixement del treball autònom a tot l’estat espanyol. De fet, en els cinc primers mesos de 2018 s’han donat d’alta 7.953 nous treballadors per compte propi. Segons les dades de les quals disposa ATA, aquesta xifra suposa que cada dia es donen d’alta al territori valencià més de 52 autònoms cada dia. El nombre d’altes en el que portem de 2018 quasi dobla les xifres del mateix període de 2017, quan es van registrar 4.164 nous emprenedors.

El treball autònom està protagonitzant un “creixement espectacular” i ha convertit el País Valencià en un territori emprenedor que encapçala el creixement del nombre d’emprenedors fins a assolir la xifra de 347.909 autònoms a tot el territori. A més, dins del sector, els autònoms estrangers han crescut en els últims temps “sobretot a la Comunitat Valenciana”, on la xifra ronda els 40.000 professionals. D’ells, 6.000 són d’origen xinés, una comunitat que s’ha convertit en una “peça important” per a l’emprenedoria i que està “diversificant” activitats més enllà del comerç.

Així ho ha destacat el president estatal de l’Associació de Treballadors Autònoms, Lorenzo Amor, i el president de l’associació al País Valencià, Rafael Pardo, en roda de premsa al junt del president de l’Associació d’Empresaris Xinesos de Fujián, Christopher Chen, que s’ha integrat aquest dimecres en ATA.

“Està molt bé que la realitat del carrer es trasllade a les organitzacions. És positiu que els autònoms estrangers, en aquest cas els autònoms xinesos, s’incorporen a la veu de la societat civil i formen part de les organitzacions socials d’Espanya”, ha subratllat Pardo. En la mateixa línia, Amor ha destacat que l’emprenedor xinés està començant a diversificar els seus negocis. “Enrrere queda eixe moment en la qual véiem persones xineses dedicades al sector del comerç, hui veiem que emprenen en molts sectors”, ha destacat el president d’ATA, que ha celebrat que en moltes ocasions generen ocupació de qualitat i per a treballadors autòctons. Així, segons les dades d’ATA, els autònoms estrangers suposen el 40% del creixement d’aquest tipus de treballadors en els darrers anys.

“La culpa és de la nova llei d’autònoms”

Lorenzo Amor ha explicat que el creixement del nombre de treballadors autònoms ve impulsat per les dones i els estrangers que, a més, estan generant ocupació. És a dir, que els nous autònoms donen feina a altres persones.

Al seu parer, “la culpa que el nombre d’autònoms haja crescut tant és de la nova llei d’autònoms”, que va entrar en vigor l’1 de gener. Segons Amor aquesta norma facilita l’emprenedoria, ajuda a consolidar activitats i combat l’economia submergida. Especialment, ha celebrat que la tarifa plana de 50 euros s’haja incrementat de 6 mesos a 12.

Comparteix

Icona de pantalla completa