Bromera dedica la campanya 'Llegir en valencià' a la gastronomia i a la cuina

La Fundació pel Foment lector publica onze títols sobre la xufa, la mel, la taronja, la carxofa, el caqui, l'arròs i el llagostí

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ret homenatge als productes de la gastronomia valenciana en la XIII edició de la seua campanya d'animació lectora 'Llegir en valencià, la nostra cuina'.

Es tracta d'una col·lecció d'onze llibres amb "sucoses històries" elaborades a partir de la xufa, la mel, la taronja, la carxofa, l'ametla, el caqui, l'oli d'oliva, la pansa, el llagostí, el dátil i l'arròs. Els exemplars es podran aconseguir cada dissabte i diumenge amb el diari Levante-EMV i divendres i dissabte amb el diari Información per 1 euro.

La iniciativa, que s'ha presentat aquest dimecres en la Sala Rex d'Alzira, compta amb el suport de més de 50 institucions de caràcter públic i privat; els ajuntaments de Dénia, la Pobla Llarga, Benicarló, Alcoi, l'Alcúdia, Vinaròs, Elx i Sueca, i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Xufa de València. L'acte ha comptat amb l'assistència del president de l'AVL, Ramon Ferrer, i del secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona.

Aquesta campanya 2018 naix amb l'objectiu de "fomentar la lectura i promocionar el valencià a través d'històries on els nostres productes gastronòmics són els protagonistes", han destacat des de l'entitat cultural.

Enguany participen en la campanya els escriptors Vicent Sanhermelando, Mercè Climent, Vicent Pascual, Aina Garcia Carbó, Francesc Gisbert, Miquel Puig, Anna Moner, Elvira Cambrils, Ivan Carbonell Iglesias, Gràcia Jiménez i Salvador Vendrell. Quant a les il·lustracions de les cobertes, estan signades per Tres Voltes Rebel, Raquel Carrero, Eli Martínez Rufat, Gloria Celma, Albert Martí, Jesús Huguet, Javier Lacasta, Narajalidad, Aram Delhom, Paula Martínez Rufat i Francesc Santana.

El primer llibre de la campanya, Micalet el Pallús, de Vicent Sanhermelando relata la història d'una família que ha treballat la terra de l'horta d'Alboraia, generació darrere generació, i han tret la xufa per a fer orxata.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat