Diari La Veu del País Valencià
L’exdirector del Museu Reina Sofia, José Guirao, nou ministre de Cultura i Esport

El director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia durant els anys 1994 i 2001, José Guirao, és el nou ministre de Cultura i Esport després que aquest dimecres haja dimitit el valencià Màxim Huerta per haver estat condemnat en 2017 per frau fiscal.

Guirao és llicenciat en filologia hispànica, gestor cultural i expert en art. Va ser responsable de l’Àrea de Cultura de la Diputació Provincial d’Almeria des de 1983 fins a 1987. Més tard va ser director general de Béns Culturals de la Junta d’Andalusia de 1988 a 1993. Després es va traslladar a Madrid, on va desenvolupar la funció del director general de Belles arts i Arxius del Ministeri de Cultura entre 1993 i 1994. En 1994 va ser nomenat director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, posició que va ocupar durant sis anys, dins dels quals va realitzar la remodelació de la Col·lecció Permanent i va projectar l’ampliació del Museu.

A partir de 2001 assumeix la direcció de la Casa Encendida i en gener de 2013 és nomenat director general de la Fundación Montemadrid, dedicada a l’Acció Social, Medi ambient, Cultura i Educació.

José Guirao és patró de la Fundació Federico García Lorca, de la Fundació Antonio Gal·la, de la Fundació José María Sicília i Patró de la Fundació Museu del Gravat Espanyol Contemporani de Marbella. També és professor convidat del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa