L'exdirector del Museu Reina Sofia, José Guirao, nou ministre de Cultura i Esport

L'exresponsable de la Casa Encendida relleva el dimissionari Màxim Huerta
13 juny 2018 01:00h

El director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia durant els anys 1994 i 2001, José Guirao, és el nou ministre de Cultura i Esport després que aquest dimecres haja dimitit el valencià Màxim Huerta per haver estat condemnat en 2017 per frau fiscal.

Guirao és llicenciat en filologia hispànica, gestor cultural i expert en art. Va ser responsable de l'Àrea de Cultura de la Diputació Provincial d'Almeria des de 1983 fins a 1987. Més tard va ser director general de Béns Culturals de la Junta d'Andalusia de 1988 a 1993. Després es va traslladar a Madrid, on va desenvolupar la funció del director general de Belles arts i Arxius del Ministeri de Cultura entre 1993 i 1994. En 1994 va ser nomenat director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, posició que va ocupar durant sis anys, dins dels quals va realitzar la remodelació de la Col·lecció Permanent i va projectar l'ampliació del Museu.

A partir de 2001 assumeix la direcció de la Casa Encendida i en gener de 2013 és nomenat director general de la Fundación Montemadrid, dedicada a l'Acció Social, Medi ambient, Cultura i Educació.

José Guirao és patró de la Fundació Federico García Lorca, de la Fundació Antonio Gal·la, de la Fundació José María Sicília i Patró de la Fundació Museu del Gravat Espanyol Contemporani de Marbella. També és professor convidat del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid.

next