Diari La Veu del País Valencià
La Foguera Sèneca Autobusos torna a guanyar el primer premi a l’ús del valencià en el llibret

La comissió Sèneca Autobusos ha tornat a guanyar el primer premi dels llibrets de Fogueres 2018, un guardó que no ha deixat de guanyar des que la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ampliara a les festes d’Alacant els reconeixements a la promoció i l’ús del valencià, uns reconeixements a què es destinen 45.000 euros.

Els premis a les Fogueres i barraques per la promoció i l’ús del valencià en els llibrets de Fogueres 2018 s’han lliurat aquest dijous a Alacant durant un acte on ha assistit el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler. “Els premis als llibrets de fogueres singularitzen la importància que tenen dos elements importants de qualsevol societat i, per descomptat, de la societat valenciana: la festa i la llengua”, ha destacat Soler. El secretari autonòmic ha agraït a les fogueres i a les barraques “l’ús de la llengua en els llibrets i en la festa, perquè són un element de comunicació molt important entre festeres i festers i les ciutadanes i els ciutadans d’Alacant” i ha afegit: “El Govern Valencià promou polítiques per a potenciar l’ús del valencià en tots els àmbits de la societat i posa en valor totes les expressions de la cultura popular”.

La Foguera Sèneca Autobusos d’Alacant, que ja va guanyar en 2016 i va quedar tercera en 2017, ha tornat a proclamar-se triomfadora en els llibrets amb un primer premi que li suposa una remuneració econòmica de 4.000 euros; en segon lloc ha quedat la Foguera Ángeles-Felipe Bergé d’Alacant, que ha rebut 3.500 euros, i el tercer premi ha sigut per a la Foguera Benalua d’Alacant, amb una quantitat de 3.000 euros. El quart i cinqué premi han recaigut en l’Associació Cultural Foguera la Ceràmica i l’Associació Foguera Via Parc Vistahermosa, amb unes quantitats de 2.500 i 2.000 euros respectivament. En total, s’han lliurat 40 premis a la promoció i ús del valencià en els llibrets.

Comparteix

Icona de pantalla completa