Diari La Veu del País Valencià
La valenciana Ana Botella serà la nova secretària d’Estat de Seguretat

Ana Botella Gómez, diputada valenciana del PSOE, ha sigut designada pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, com a secretària d’Estat de Seguretat.

La nova número 2 del departament va ser delegada del govern al País Valencià entre 2010 i desembre de 2011. Entre 2007 i 2010 va ser regidora de l’Ajuntament de València. També ha sigut secretària de Sectors Productius i Ocupació de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE.

Funcionària de carrera de la Generalitat Valenciana des de 1987, ha desenvolupat tasques de tècnica superior de l’administració general en l’Institut de la Mitjana i Xicoteta Indústria de la Generalitat Valenciana (IMPIVA), com a cap d’àrea en matèries relacionades amb el Foment de la Innovació i de la Competitivitat Empresarial, la Promoció Industrial i del Disseny, Projectes Europeus, Cooperació Interregional i la Formació Empresarial.

En 1991 va ser nomenada directora general de l’Institut Turístic Valencià (ITVA), en la Conselleria d’Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana, càrrec que va exercir fins a 1993.

És llicenciada en Geografia i Història (Especialitat de Geografia), amb Premi Extraordinari (1982), amb ampliació dels seus estudis a Alemanya i França. Entre 1982 i 1984 va ser becària del Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic (DAAD) i becària del Pla de Formació del Professorat i del Personal Investigador d’Espanya, del Ministeri d’Educació.

També és diplomada en Comerç Exterior per la UNED a Madrid (1984-85), posteriorment va realitzar el Màster de Direcció Pública i Gerència Pública en la Universitat Politècnica de València (1995-97) i té el Diploma del XXXVI Curs de Defensa Nacional (CESEDEN).

Comparteix

Icona de pantalla completa