Diari La Veu del País Valencià
Els tinents d’alcalde de Rafelbunyol i Xera reemplaçaran Botella i Ábalos al Congrés

El nomenament de la diputada valenciana Ana Botella com a secretària d’Estat de Seguretat canvia l’esquema dels diputats socialistes al Congrés. Però, aquesta no ha sigut l’única baixa ja que també el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha renunciat al seu escó per a poder centrar la seua activitat a la cartera que gestiona. Els nous substituts d’aquestes dues baixes són Alicia Piquer i Antonio Quintana, tinents alcalde de Rafebunyol (Horta Nord) i Xera (Plana d’Utiel-Requena) respectivament.

En les passades Eleccions Generals de 2016 el PSOE només va aconseguir tres diputats per València: Ana Botella, José Luis Ábalos i Maria Such. Aquesta última també va dimitir de la seua acta com a diputada atés que va ser nomenada directora de l’Institut València de les Dones i per la Igualtat de Gènere. Així doncs, dels tres valencians que aconseguiren presència al Congrés ja no en queda cap.

Piquer és llicenciada en Comunicació Audiovisual i Filologia Hispànica i també té màster en Comunicació Política i Electoral i en Periodisme. Vinculada al PSOE des de fa un grapat d’anys, compta amb una dilatada carrera en l’àmbit de la gestió cultural i va treballar per al govern socialista de Zapatero.

D’altra banda, Quintana exerceix el càrrec de Secretari General de la comarca de la Plana d’Utiel-Requena des de maig de 2012 i va ser un un dels dirigents comarcals que es va posicionar al seu moment a favor de l’ara president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Així mateix, també hi ha la possibilitat que nomenen per a altres càrrecs els diputats valencians Artemi Rallo i Susana Ros amb la qual cosa haurien de renunciar també al seu escó. En eixe cas, els substituts serien els valencians Juan Miguel Salvador i Ruth Sanz.

Comparteix

Icona de pantalla completa