Huit alpinistes netegen la brutícia acumulada des de 2011 en la cúpula del Palau de la Música

Les tasques dels mil metres quadrats de la superfície de vidriada tenen un cost de quasi 21.000 euros
/ València
14 juny 2018 01:00h
La neteja de la cúpula vidrada s’ha efectuat tant a l’exterior com a l’interior.

El Palau de la Música de València està ultimant la neteja dels mil metres quadrats de superfície de la seua cúpula vidrada, en un procés que s'està desenvolupant des de mitjan mes de maig i que ha requerit el treball de huit alpinistes i tres operaris.

Es tracta d'una acció de millora de l'edifici, que com ha explicat la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, "era una altra acció precisa que volíem abordar, després d'instal·lar i reformar el sistema de producció de climatització de l'edifici". Tal com ha exposat Tello, "no s'havia fet cap acció de neteja des de 2011, la cúpula estava molt bruta i era aconsellable aquest treball perquè tornara a lluir com correspon a un edifici del prestigi del Palau".

A més d'aquesta acció, se suma al condicionament tant el mobiliari del vestíbul dels tarongers com les parets dels corredors que donen accés al vestíbul i a les sales Rodrigo, Lucrecia Bori i Martí i Soler. La neteja de la cúpula vidrada s'ha efectuat tant a l'exterior com a l'interior.

En l'exterior han participat huit alpinistes que han netejat les tres primeres files de cristalls superiors, després, tres operaris han treballat amb elevador sobre les següents tres files i, per últim, en les dos restants amb una bastida. L'interior s'ha fet en dos fases, en la primera amb elevador les sis files des de dalt i en la segona les altres dos amb bastida. El cost total de la intervenció ha sigut de 20.773,78 euros.

next