Diari La Veu del País Valencià
Lliurament dels premis a la promoció del valencià als Llibrets de Falles

RedactaVeu / València.

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, María José Català, va lliurar anit els premis de la Generalitat a la promoció de l’ús del valencià als “Llibrets de Falles”. En la convocatòria d’enguany, que és la número 22, han participat 103 comissions falleres de diferents municipis del País Valencià i han sigut premiades 62, amb una dotació total de 30.150.

La concessió d’aquests guardons s’emmarca dins l’aplicació de la Llei DUs i Ensenyament del Valencià, que pretén fomentar les manifestacions culturals, especialment aquelles que utilitzen el valencià.

Aquest concurs ha anat adquirint un prestigi i presència entre el món faller des que van començar a atorgar-se al 1993. Els primers sis premis estan dotats amb 2.000, 1.500, 1.000, 900, 800 i 700 euros. La resta de premis van des de 500 fins a 300 euros.

“El jurat ha tingut la decisió molt complicada, ja que el nivell de qualitat dels llibrets, la creativitat, enginy i estil han sigut molt alts enguany”, ha assegurat la consellera.

Els tres primers premis han sigut per a la Falla Penya el Mocador de Sagunt, la Falla Plaça Malva d’Alzira i l’Associació Falla El Canet de Cullera. El quart, cinquè i sisè premi ho han obtingut la Falla República Argentina de Xàtiva, l’Associació Cultural Fallera Na Jornada de València i la Falla Port de Silla, respectivament.

S’han tingut en compte múltiples factors, com la gràcia dels textos, la presentació, la difusió dels llibrets o la publicitat en valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa