Ona de solidaritat davant l'arribada de l'Aquarius: la Generalitat rep en dos dies 2.500 telefonades i correus oferint ajuda

La major part de les telefonades són de persones que han oferit les seues cases per a acollir menors i dones que viatgen en el vaixell de rescat
/ València
15 juny 2018 01:00h
Imatge del transbord d\'una part dels migrants rescatats per l\'Aquarius a un dels vaixells en què viatjaran fins a València.

La Generalitat ha rebut des de dimecres passat un total de 866 trucades de telèfon i 1.649 correus electrònics solidaris de ciutadans que s'han oferit per a ajudar les 630 persones que arribaran aquest diumenge en el vaixell Aquarius procedents de les costes italianes en una travessia que s'ha vist retardada a causa de les males condicions del mar, segons ha detallat l'administració en un comunicat.

Un total de 815 trucades corresponen al número de telèfon habilitat per la Generalitat des de dimecres passat a les 9.00 hores del matí per a canalitzar els oferiments de la ciutadania que, sensibilitzada per la situació d'aquestes persones, ha volgut mostrar la seua solidaritat.

També s'han rebut altres huit trucades al telèfon d'emergències 112, un telèfon de la Generalitat que, en principi no està destinat a aquestos fins, ja que la seua funció és atendre les trucades dels ciutadans que es troben en situacions d'emergència, però que els ciutadans han utilitzat també per a solidaritzar-se.

Una altra via de comunicar-se amb la Generalitat per a realitzar oferiments solidaris dels ciutadans està sent el correu electrònic que es va habilitar també de la mateixa manera que el telèfon dimecres passat. Fins al moment, s'han rebut un total de 1.649 correus electrònics.

La major part d'aquests correus corresponen a oferiments per part de persones anònimes que mostraven la seua disposició a tindre en acolliment en les seues cases a menors i dones. També han sigut nombrosos els correus de traductors professionals que s'han oferit per a servir de canal comunicatiu entre l'operatiu d'assistència i les persones migrants que no parlen la nostra llengua.

El telèfon habilitat perquè es comunique la ciutadania és el següent: 96 342 80 99, mentre que el correu electrònic és aquarius@112cv.gva.es. En un comunicat, la Generalitat ha agraït "la solidaritat i participació desinteressada en l'emergència humanitària de l'Aquarius per part de tots els ciutadans que s'han comunicat a través d'aquestes vies".

next