El govern espanyol recupera la sanitat universal per als migrants sense papers que Rajoy va eliminar

La portaveu de l'executiu estatal, Isabel Celaá, assegura que aquest nou decret s'impulsa "per decència política"
/ València
15 juny 2018 01:00h
La nova portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, en la roda de premsa posterior al primer Consell de Ministres de l\'executiu de Pedro Sánchez.

La sanitat universal torna a Espanya. Així ho ha anunciat la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, aquest divendres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. La també ministra d'Educació ha indicat que l'executiu espanyol es troba treballant en l'elaboració d'un nou decret i que en les pròximes sis setmanes s'espera que estiga llest.

"Recuperarem el dret a la protecció a la salut a de totes les persones d'Espanya. Actualment existeix el Reial Decret de 2012 que va deixar sense assistència a persones en situació d'administració irregular. És una qüestió de decència política. Esta protecció a la salut és un mandat que recull tots els organismes internacionals", ha manifestat Celaá.

D'aquesta manera, el govern espanyol socialista eliminarà l'anterior decret impulsat per l'expresident popular Mariano Rajoy el qual sols recollia que els migrants sense papers tingueren dret a urgències i les dones embarassades a ser ateses en el part i també en el post part.

next