Diari La Veu del País Valencià
Els agricultors de Cullera podran avisar per Whatsapp si els toquen els melons

Els agricultors de Cullera (la Ribera Baixa) podran alertar per Whatsapp del robatori de melons, mitjançant la campanya ‘Que no ens toquen els melons’, amb la qual el consistori pretén ajudar a previndre la sostracció de collites.

Segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, la Guàrdia Civil ha posat en marxa un número de telèfon directe perquè els agricultors avisen de qualsevol intent o sospita de sostracció en les seues parcel·les.

Les denúncies es podran posar telefonant o enviant un missatge, fotos o vídeos al número 608460139. Segons ha indicat el regidor responsable de l’àrea, Hugo Font, “d’aquesta forma serà més ràpid actuar i articular una resposta”.

Aquesta setmana ha mantingut una reunió de coordinació en què han participat, a més dels responsables polítics de l’àrea d’Agricultura, la Policia Local, la Guàrdia Civil, el Grup ROCA de la Benemérita, Protecció Civil, Cullercoop i els principals productors de melons del municipi.

La vigilància s’intensifica amb motiu de la campanya d’aquesta fruita d’estiu i compta amb l’aval dels bons resultats dels anys anteriors. “Hi haurà més controls en els camps”, ha assegurat Font, en el que suposa un intent de les Forces i Cossos de Seguretat de tenir més presència en el terme.

En aquest sentit, la regidoria d’Agricultura ha recordat als llauradors que puguen veure’s afectats per un robatori que en cap cas intenten actuar pel seu compte i que sempre donen avís a la Policia Local o a la Guàrdia Civil per a no posar-se en risc de forma innecessària. Per la seua banda, la Policia Local realitzarà tasques de vigilància fins que acabe la campanya i comptarà amb la col·laboració de Protecció Civil.

També s’ha facilitat a la Guàrdia Civil un llistat dels propietaris de les parcel·les i dels productors perquè els resulte més senzill identificar possibles lladres de collites en cas d’observar moviments de persones no habituals en els terrenys de cultiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa