Diari La Veu del País Valencià
Personal de la Diputació de València destinarà a Igualtat 10.530 euros descomptats de les nòmines per la vaga del 8M

Els 277 treballadors de la Diputació de València, entre personal tècnic, personal polític i assessors, que van secundar la vaga feminista del passat 8 de març destinaran els 10.530 euros que es van descomptar del seu salari a posar en marxa projectes adreçats a la lluita contra la violència sexual, que serà el tema del pròxim ‘Associa’t’, unes jornades amb el teixit associatiu femení que tracten temes d’actualitat vinculats als reptes i als problemes de les dones.

Així ho ha avançat la diputada d’Igualtat, Isabel García, que ha agraït al personal que va secundar les aturades i als sindicats la seua ajuda per a reivindicar els drets històrics de les dones, la qual cosa “demostra el seu vertader interés per les polítiques d’Igualtat”, segons ha informat la corporació provincial en un comunicat.

García ha destacat que “actituds com les que es van dur a terme el dia de la vaga i treballar al costat dels sindicats i el personal és el que marca la diferència”. “No només amb dotacions econòmiques per a projectes que possibiliten la lluita és suficient, necessitem la implicació de tothom”, ha remarcat la diputada.

Del personal que va secundar la vaga, 27 són diputats i assessors, mentre que la resta, 250 persones, són treballadors de la institució.

Aquesta acció naix de la proposta presentada en ple per la diputada García, qui va sol·licitar, a petició d’UGT, que les quantitats descomptades pel suport a la vaga es destinaren a la lluita contra la desigualtat de gènere.

L’aportació voluntària contribuirà a les diverses accions engegades per l’àrea d’Igualtat en la present legislatura, amb una especial promoció del llenguatge inclusiu, el reforç de l’acció positiva i l’apoderament de les dones, la posada en marxa del Feminari i la lluita contra la violència de gènere amb la creació de la Xarxa de Municipis Protegits.

Comparteix

Icona de pantalla completa