Diari La Veu del País Valencià
Troben sense vida l’exregidora del PP de València María Jose Alcón

L’exregidora ‘popular’ de l’Ajuntament de València María José Alcón ha sigut trobada sense vida a Callosa d’en Sarrià (la Marina), d’on és el seu marit, l’exvicealcalde de València Alfonso Grau, i on tenen una residència.

Fonts properes al cas han informat EFE que el decés s’ha produït aquest matí, quan l’exregidora, imputada en el cas Taula, ha caigut des del balcó de l’habitatge, a l’alçada d’un tercer o quart pis. El matrimoni estava passant el cap de setmana en aquesta segona residència. L’exnúmero 2 de Rita Barberá ha eixit a passejar aquest matí i, quan ha tornat a casa, ha trobat Alcón sense vida.

La Guàrdia Civil, que no ha facilitat dades sobre el succés, ha iniciat una investigació per a determinar les circumstàncies en què s’ha produït la mort.

L’Ajuntament i el PPCV mostra el seu condol

L’Ajuntament de València ha expressat el seu condol després de conéixer-se la mort d’Alcón. Els regidors volen fer arribar al seu fill, espòs i altres familiars de María José Alcón la seua consideració per la pèrdua. Així ho ha expressat l’alcalde Joan Ribó, a les persones més properes de la víctima.

També els ‘populars’ valencians han recordat l’exregidora. En una piulada, l’organització local del PPCV ha traslladat el seu “més sentit condol a la família i amics de qui va ser regidora de l’Ajuntament de València, María José Alcón”.

La conversa telefònica que confirmava el blanqueig

L’exregidora de Cultura va desvelar en una conversa telefònica inclosa al sumari del cas Imelsa les “trampes” que va fer el PPCV i que confirmarien el presumpte blanqueig de diners que investigava el jutge. Aquesta telefonada va ser incorporada a la instrucció del cas Taula.

Segons les converses incloses al sumari, publicades per diversos mitjans en març de 2016, Alcón manifestava per telèfon al seu fill, Vicente Burgos, que estava “preocupada” perquè al partit “han fet una trampa, m’han donat 1.000 euros en dos bitllets de 500, amb diners negres”.

En ser preguntada pel seu fill sobre qui li havia donat els diners, l’exregidora deia que havia sigut la secretària personal de l’exalcaldessa Rita Barberá, Maria del Carmen García Fuster.

“M’han donat 1.000 euros en dos bitllets de 500, diners negres… i jo els havia de fer una transferència legal del meu compte per a blanquejar diners. Vaja, corrupció política total”, confessava Alcón al seu fill en una conversa interceptada per la Guàrdia Civil.

Comparteix

Icona de pantalla completa