Diari La Veu del País Valencià
Vora 800 persones participen en una gran recollida de residus per a netejar 36 espais naturals

Vora 800 voluntaris s’han mobilitzat hui al País Valencià per a frenar la catàstrofe ambiental que suposa la ‘basuraleza’ (de ‘basura’ + ‘naturaleza’, en castellà), l’abandonament de residus en entorns naturals. Així, la segona edició de la campanya ‘1m2 per la natura’, la gran recollida col·laborativa estatal posada en marxa per SEO/BirdLife i Ecoembes per a alliberar la natura de brossa, ha batut rècord de participació gràcies als “herois” que han dedicat el seu temps per a netejar els entorns naturals del país.

Gràcies a cadascun dels #HéroesLIBERA –tal com els anomenen els organitzadors–, la iniciativa s’ha pogut desenvolupar de forma simultània en 36 punts del territori valencià. Entre d’altres, s’han realitzat recollides en espais de gran valor ecològic com la serra de Santa Pola (el Baix Vinalopó), la platja dels Peixets (l’Horta Nord), la platja de Sant Gabriel (Alacant), la platja de Puçol (l’Horta Nord), el cap de l’Horta (Alacant) i la ruta verda de Benicàssim (Castelló). En la seua primera edició, els voluntaris van netejar 18 punts, la meitat que en aquesta ocasió.

En l’àmbit estatal, més de 10.700 voluntaris han eixit al camp per a netejar més de 400 punts. Amb la campanya ‘1m2 per la naturalesa’, LIBERA –el projecte creat per SEO/BirdLife i Ecoembes– vol unir tota la ciutadania i conscienciar-la sobre la importància de mantindre nets els ecosistemes.

“L’adequada gestió dels residus comença per u mateix i solament podem caminar cap a una economia circular per a preservar el manteniment dels nostres recursos naturals. Estem molt contents amb la resposta ciutadana, d’empreses i administracions que estan prenent consciència per a resoldre el problema de la ‘basuraleza'”, ha assegurat Asunción Ruiz, directora executiva de SEO/BirdLife.

“Estem molt orgullosos de cadascun dels herois valencians que han eixit al camp a alliberar de ‘basuraleza’ els nostres entorns i que estan convertint aquesta campanya en la gran fita anual per a frenar les desastroses conseqüències que té l’abandonament de residus per al nostre planeta”, ha afegit Óscar Martín, conseller delegat d’Ecoembes.

Comparteix

Icona de pantalla completa