Els comerços de zones turístiques tornen a obrir les portes tots els diumenges i festius fins al 13 de gener

La patronal de les grans superfícies assegura que la reobertura "dóna resposta a la demanda de gran quantitat de clients"
/ València
17 juny 2018 01:00h

Les tendes de les Zones de Gran Atracció Turística (ZGAT) tornen a obrir les seues portes tots els diumenges i festius, de forma ininterrompuda, fins al 13 de gener. Ho fan a partir d'aquest diumenge, 17 de juny, en compliment de l'acord que va establir l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) i la resta del sector.

La patronal de les grans superfícies espera que els diumenges tornen a situar-se com un dels tres dies de la setmana amb més vendes. De cara a l'estiu, preveu que la campanya de rebaixes genere prop de 1.000 ocupacions al País Valencià.

En un comunicat, el portaveu d'ANGED al País Valencià, Joaquín Cerveró, ha celebrat que la reobertura en diumenges dóna resposta a la demanda de gran quantitat de clients de les tendes.

"Durant aquestos mesos en què els comerços no han pogut obrir els diumenges i festius, hem rebut una quantitat ingent de peticions dels nostres clients, que ja s'havien acostumat a realitzar les seues compres quan més temps lliure tenen", ha subratllat Cerveró, qui també ha parlat de "les vendes perdudes a turistes que ens visiten en festiu i es troben la Comunitat tancada".

Sobre la base de les dades dels últims anys, les previsions de la patronal situen els diumenges com el segon o tercer dia de major impacte comercial durant la setmana.

Crítiques a la Generalitat

Amb la reobertura, el portaveu de l'organització ha traslladat així una reflexió a la direcció general de Comerç de la Generalitat: "Les empreses d'ANGED vam fer un gran esforç per a arribar a un consens que permetera acabar amb el debat de les obertures comercials, malgrat saber que la legislació espanyola avalava la nostra postura, com es va demostrant sentència rere sentència".

"Seria important que l'esperit d'aquest acord es plasme en el desenvolupament legislatiu", ha reivindicat, i ha expressat el seu convenciment que "no es pot convertir el desenvolupament reglamentari d'una norma en una llei de comerç encoberta, que limite encara més les possibilitats de crear ocupació, créixer econòmicament i satisfer adequadament les demandes dels consumidors".

Sota aquest prisma, ha remarcat que, "hui en dia i cada vegada més, a la Comunitat Valenciana, com a tot el món, qualsevol persona pot comprar el que vulga, 365 dies a l'any durant les 24 hores del dia, en el canal en línia, principal beneficiari de totes les traves burocràtiques i restriccions legals a les tendes físiques".

next