Diari La Veu del País Valencià
Augmenten un 84% els usuaris valencians de BlaBlaCar

La plataforma BlaBlaCar, de viatges de llarga distància amb cotxe compartit, ha crescut un 84% al País Valencià en els dos últims anys, fins a arribar als 562.470 usuaris. Aquestes xifres fan del territori valencià la tercera autonomia amb major nombre d’usuaris segons han informat en un comunicat.

Entre les rutes més freqüents, la més concorreguda és València-Madrid, seguida per altres viatges com Alacant-Madrid o València-Alacant. D’aquesta manera, València és el principal punt de partida per als usuaris i Madrid es posiciona com la destinació més comuna per als valencians. També estan entre els trajectes més utilitzats pels usuaris en la regió: València-Barcelona, València-Dénia, Alacant-Ibi, Alacant-Múrcia, València-Múrcia, València-Saragossa i València- Borriana.

Pel que fa al perfil dels usuaris de la xarxa social, en els últims dos anys l’edat mitjana dels viatgers valencians ha augmentat en més de 7 anys, de manera que ha passat dels 24 als 31. A més, en línia amb els anys anteriors, la comunitat d’usuaris és cada vegada més paritària: actualment, BlaBlaCar està conformat per un 54% d’homes i un 46% de dones.

A nivell estatal, BlaBlaCar ha crescut un 67% en els dos últims anys a l’estat espanyol i ha arribat els cinc milions d’usuaris. Aquest augment ha estat liderat per zones com Madrid (122 %), Catalunya (113 %) o el País Basc (101 %), mentre que en termes absoluts, Andalusia és l’autonomia que compta amb la major quantitat de viatgers en el territori estatal, amb quasi 1,7 milions d’usuaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa