Diari La Veu del País Valencià
La Fundació de la Universitat de València aprova el seu primer Pla d’Igualtat

La Fundació General de la Universitat de València ha aprovat el seu primer Pla d’Igualtat, que compta amb 105 accions a desenvolupar en els pròxims tres anys (2018-2021) amb la finalitat de garantir la igualtat real i efectiva de tracte i oportunitats entre dones i homes dins de la institució, segons ha informat aquest dilluns la institució acadèmica en un comunicat.

El Pla ha sigut elaborat amb el suport d’un Comité d’Igualtat constituït ex profeso sota el principi de paritat i que formen quatre persones en representació dels treballadors i de l’empresa.

El principi d’igualtat forma part dels valors de la Fundació General de la Universitat de València el propòsit de la qual és “el desenvolupament d’una organització lliure de desigualtats causades per les diferències de gènere que lluite contra la discriminació en totes les seues manifestacions i que afavorisca la igualtat efectiva entre dones i homes”, segons les mateixes fonts.

D’aquesta manera, el I Pla d’Igualtat de la Fundació General de la Universitat de València es concep, d’acord amb l’article 3 de la Llei Orgànica 3/2007, com una garantia del principi d’igualtat de tracte entre dones i homes i de l’absència de tota discriminació directa o indirecta per raó de sexe.

El Pla té una vigència de tres anys i preveu la possibilitat de realitzar modificacions o d’ampliar les mesures que es consideren convenients durant aquest temps. Vençut el termini, es realitzarà una revisió profunda per a avaluar el seu impacte i determinar noves accions.

L’elaboració del Pla d’Igualtat va partir de la realització d’un diagnòstic previ que poguera revelar l’existència de desigualtats injustificades entre dones i homes i, encara que va concloure que la institució aplica el principi d’igualtat, alguns dels resultats obtinguts van donar lloc a la proposta de millores o mesures de correcció.

Huit àrees d’actuació

Aquestes mesures es concreten en un total de 105 accions dividides en huit àrees d’actuació: accés a l’ocupació i selecció de personal amb l’objectiu de garantir la igualtat efectiva entre dones i homes en l’accés a un lloc de treball dins de la Fundació; promoció del personal per a assegurar la igualtat i la no discriminació en la promoció interna, i classificació del personal, que garantisca un sistema de classificació professional equitatiu i no discriminatori en funció del gènere.

Així mateix, es preveu la retribució, que permeta aplicar un sistema equitatiu; la formació, que evite diferències de gènere en l’accés a la formació i que permeta sensibilitzar i formar al personal en matèria d’igualtat, i la conciliació laboral, personal i familiar, que afavorisca l’ordenació del temps de treball per a fer compatible la vida personal, familiar i laboral.

Finalment, s’inclou la salut laboral, que garantisca un ambient de treball adequat i lliure de situacions d’assetjament i intimidació; la comunicació i el llenguatge no sexistes, que garantisquen l’accés intern i extern al Pla d’Igualtat de la Fundació; i l’ús de llenguatge inclusiu en totes les comunicacions, escrites i verbals, que emanen de l’organització.

Comparteix

Icona de pantalla completa