Diari La Veu del País Valencià
El Consell celebra l’anunci de Foment de no renovar la concessió de l’AP7 entre Alacant i Tarragona

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha qualificat l’anunci del ministre de Foment, José Luis Ábalos, de no renovar la concessió de l’AP-7 en el tram Alacant-Tarragona quan acabe l’actual contracte en 2019 com “una excel·lent notícia per als valencians perquè posa fi a una llarga reivindicació de la Comunitat i d’aquest Consell”.

En un comunicat, Domingo ha recordat que tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com la consellera María José Salvador “han reivindicat amb força des que van arribar al govern en 2015, i a través de l’Agenda València d’Infraestructures, una autopista AP-7 lliure i gratuïta, així com una sèrie de connexions des dels municipis valencians a la Xarxa General de l’Estat que ens permetrà racionalitzar les inversions i evitar duplicitats”.

El director general ha retret que el govern espanyol del Partit Popular va mantindre “l’ambigüitat sobre el futur de l’autopista, la qual cosa indicava la nul·la voluntat política de posar fi al peatge”. Per a Domingo, després de 50 anys de concessió de l’autopista de peatge, “l’AP-7 ja està totalment amortitzada: l’hem pagada i repagada moltíssimes vegades”. En aquest sentit, el director general d’Obres Públiques ha valorat positivament la decisió del Ministeri perquè, com ha assenyalat, “la Comunitat Valenciana necessita baixar els costos del transport per a ser un territori més competitiu”.

Així mateix, el director general ha destacat que la liberalització de l’autopista també és “una qüestió d’equitat” i ha recordat que el valencià és el tercer territori de l’Estat amb més autopistes de peatge. “No és possible que uns territoris tinguen autopistes i autovies lliures i gratuïtes i uns altres, com els valencians, tenim una AP-7 pagada tots els dies, en tots els seus viatges, pels usuaris”.

Domingo ha lamentat tanmateix que el fet de tindre l’AP-7 de peatge ha propiciat que “l’Estat haja invertit molt poc durant molts anys en la N-340 i en la N-332, que són dues de les carreteres més perilloses d’Espanya amb problemes de seguretat i de congestió; només cal pensar les travessies d’Oliva i de la Safor i d’Altea i de la Marina”.

Comparteix

Icona de pantalla completa