Gomar es nega a explicar a les Corts la manipulació a RTVE emparant-se en un informe intern

PSPV i Compromís critiquen que el director territorial de la radiotelevisió pública espanyola no done la cara per a explicar "el que està ocorrent" a l'ens públic
/ València
18 juny 2018 01:00h

El director Territorial de RTVE, Javier Gomar, no declararà aquest dimarts a les Corts per a donar explicacions de la manipulació informativa viscuda al País Valencià que va provocar dues dimissions en una setmana –l'editora Arantxa Torres i el cap d'informatius Enrique Pallás–. La compareixença la va sol·licitar el passat 16 d'abril el grup parlamentari dels socialistes, però Gomar ha recorregut a un informe jurídic de RTVE segons el qual "no és obligatori" que comparega. 

Aquesta decisió per a la diputada socialista Mercedes Caballero deixa en evidència "la falta de transparència en un mitjà públic on no hauria d'haver-hi cap problema per a donar explicacions davant els representants del poble, com són els diputats i diputades dels Corts". Caballero, qui també és membre del Consell de RTVE, ha qualificat d'"excuses que el màxim representant de la televisió pública a la Comunitat no accepte la petició realitzada pels socialistes per a explicar de primera mà el que està ocorrent en TVE". 

"Com a representant públic que és, encara que no tinga obligació de comparéixer, hauria de fer-ho en favor de la transparència i per a aclarir les denúncies de manipulació i censura que recauen sobre l'ens públic", ha assenyalat. 

Des de Compromís també han lamentat la declinació de Gomar. La diputada nacionalista i membre del Consell RTVE, Mònica Álvaro, afirma que l'informe jurídic al qual fa referència el director territorial "fa un seguit de consideracions que no han estat sol·licitades al voltant de l'existència del Consell Assessor de RTVE. "S'oblida d’una cosa: el Consell Assessor existirà mentre no es derogue la llei autonòmica per la qual es crea i mentre els i les diputades, com jo, tinguem preguntes a fer a la persona que ostenta la direcció territorial de RTVE, que, a la vista està, no vol contestar”, ha sentenciat Álvaro. 

next