Marina Albiol: “El Consell té en la seua mà aturar el ‘fracking’”

Per a EUPV, la responsabilitat del que ocórrega és "enterament" de la Conselleria de Medi Ambient
14 març 2014 01:00h
RedactaVeu / València

La diputada ha afirmat que la Conselleria de Medi Ambient i el Govern Valencià tenen en la seua mà aturar el ‘fracking’ a les nostres comarques, i allunyar definitivament el perill que representa aquesta tècnica de prospecció per al medi ambient, la salut i l’economia de la zona. “L’ AVEN ha assenyalat que aquest informe serà determinant per a la realització de la proposta de resolució que elevaran al ple del Consell”.

La parlamentària demana a la Conselleria de Medi Ambient que en el seu informe es posicionen clarament en contra de la fractura hidràulica, arreplegant el sentir de la majoria de la societat castellonenca, incloent la Diputació de Castelló i molts ajuntaments governats pel Partit Popular. “No s’entendria que des del nostre govern, es fera el joc a empreses energètiques que només miren pels seus interessos econòmics i poden posar en perill el nostre futur, i no s'escoltara  la ciutadania i les seues reclamacions”.

La representant d’esquerres exigeix a Bonig que explique quin  serà el posicionament del govern en aquesta postura, “encara que l'informe no estiga acabat, ja hem vist com en moltes ocasions, en comissió o en ple, el govern deixava via lliure al procés administratiu, hem demanat per activa i per passiva que el Consell es posicionara clarament, i no ho hem aconseguit, o tornem a demanar, aquesta és una qüestió política que no poden evitar simplement anteposant criteris tècnics-administratius”.

Albiol finalitza demanant que s'escolte els experts que des de la Diputació de Castelló, van elaborar un extens informe contrari al ‘fracking’ i que es reculla el seu parer en el document que està redactant la Conselleria de Medi Ambient. A més, la diputada, informa que la seua formació política  demanarà l'informe que ja ha emès el Ministeri d'Indústria per al seu anàlisi, i també requerirà l'informe de Medi Ambient quant estiga finalitzat.
 

next