Diari La Veu del País Valencià
El 81% dels contractats d’À Punt són extreballadors de RTVV

La directora d’À Punt, Empar Marco, ha actualitzat aquest dimarts les xifres del personal contractat pels nous mitjans. Durant una compareixença a les Corts per a informar dels primers dies d’emissions oficials, Marco ha xifrat en 357 les persones ja contractades i que estaran incorporades l’1 de juliol.

D’aquests treballadors, 289 pertanyen a l’antiga plantilla de RTVV, mentre que 68 no han tingut mai relació amb els mitjans públics desapareguts o, com a molt, en van ser becaris. Marco ha donat aquestes dades “atés el debat suscitat al voltant de la composició de la plantilla”.

“Volíem persones preparades i motivades, sense mirar d’on venien”, ha assegurat la directora, qui ha explicat que “tothom està treballant amb il·lusió i ganes”. Dels nous treballadors, la major part pertanyen a “les categories de redactors ENG, SEO mànager, experts en xarxes i algun meteoròleg”.

Marco ha explicat que les places més difícils de cobrir han sigut les d’expert en dades i les de redactor ENG per a les delegacions d’Alacant, Castelló i Madrid, on ha calgut fins a un quart requeriment de documentació als candidats inclosos en les borses de treball o, fins i tot, s’ha hagut de convocar una nova borsa.

Comparteix

Icona de pantalla completa