El 81% dels contractats d'À Punt són extreballadors de RTVV

De les 357 persones incorporades, 289 provenen de Canal 9 i Ràdio 9 mentre que 68 són nous a Burjassot
/ València
19 juny 2018 01:00h
Empar Marco ha comparegut a les Corts per a explicar el procés de creació dels nous mitjans de comunicació públics.

La directora d'À Punt, Empar Marco, ha actualitzat aquest dimarts les xifres del personal contractat pels nous mitjans. Durant una compareixença a les Corts per a informar dels primers dies d'emissions oficials, Marco ha xifrat en 357 les persones ja contractades i que estaran incorporades l'1 de juliol.

D'aquests treballadors, 289  pertanyen a l'antiga plantilla de RTVV, mentre que 68 no han tingut mai relació amb els mitjans públics desapareguts o, com a molt, en van ser becaris. Marco ha donat aquestes dades "atés el debat suscitat al voltant de la composició de la plantilla".

"Volíem persones preparades i motivades, sense mirar d'on venien", ha assegurat la directora, qui ha explicat que "tothom està treballant amb il·lusió i ganes". Dels nous treballadors, la major part pertanyen a "les categories de redactors ENG, SEO mànager, experts en xarxes i algun meteoròleg".

Marco ha explicat que les places més difícils de cobrir han sigut les d'expert en dades i les de redactor ENG per a les delegacions d'Alacant, Castelló i Madrid, on ha calgut fins a un quart requeriment de documentació als candidats inclosos en les borses de treball o, fins i tot, s'ha hagut de convocar una nova borsa.

next