Compromís demana informació del nou Institut Valencià d’Administració Tributària

Mollà: “El conseller Moragues ha d’explicar com conviu la creació d’un servei tributari propi amb la intenció de Montoro d’acabar amb els impostos autonòmics”
14 març 2014 01:00h

RedactaVeu / València

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha registrat aquest matí una petició de compareixença a Les Corts del conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, perquè expose la iniciativa anunciada de creació d’un Institut Valencià d’Administració Tributària.
 
Mollà vol que el conseller explique en seu parlamentària com es compaginarà la “creació d’un servei tributari valencià propi amb la intenció anunciada pel ministre Montoro d’eliminar impostos autonòmics”.
 
La parlamentària de Compromís entén que la creació d’un Institut Valencià d’Administració Tributària ha de ser presentada amb detall a tots els grups polítics per tal d’arribar als consensos necessaris i fer d’aquesta institució, en paraules de Mollà, “un veritable instrument eficient i eficaç en la gestió dels tributs propis”.
 
Per al grup parlamentari Compromís cal promoure mecanismes per garantir la gestió directa de la recaptació dels impostos. Segons Mireia Mollà “un model de descentralització millora la lluita contra el frau i facilita la major execució dels tributs”.
 
Malgrat això, la diputada de Compromís considera que les paraules del conseller Moragues en l’anunci d’aquest projecte, quan va declarar que no s’està creant una agència pròpia d’administració dels tributs, “ens porta a pensar que una iniciativa positiva com podria ser aquesta quedarà diluïda per la manca de voluntat política i la submissió del govern del president Alberto Fabra davant Montoro i Rajoy. I més tenint en compte que, segons Mollà, el govern central està aplicant mesures de recentralització de les administracions públiques, com ho evidencia la intenció del ministre Montoro d’acabar amb els impostos autonòmics”.


next