Marco, sobre la informació en À Punt de l'arribada de l'Aquarius: "Estic orgullosa de la cobertura"

La directora dels mitjans públics justifica que no es feren directes televisius al Port de València per "respecte als refugiats"video
/ València
19 juny 2018 01:00h
274 dels immigrants de l\'Aquarius ha manifestat la intenció de traslladar-se a França.

La decisió de no fer directes en la televisió d'À Punt diumenge durant l'arribada al Port de València dels 629 immigrants rescatats per l'Aquarius va ser de "l'equip d'informatius" a partir dels "efectius disponibles" i sota la premissa d'atendre "les demandes dels governs valencià i espanyol" de no convertir el fet en un espectacle atesa la responsabilitat de respectar la dignitat dels refugiats.

Aquesta és l'explicació aportada aquest dimarts per la directora d'À Punt a les Corts, on ha acudit a explicar la posada en marxa dels nous mitjans públics deu dies després de l'inici de les emissions oficials.

Carregant el vídeo...

Empar Marco ha negat que À Punt no estiguera en disposició de connectar en directe amb el Port de València: "Podríem haver fet directes, però no ho vam considerar imprescindible. L'esforç d'una redacció s'ha de mesurar amb responsabilitat. L'equip d'informatius és qui decideix quines cobertures es fan i com i jo sempre respectaré les seues decisions".

La directora ha detallat que es van emetre debats, reportatges i tota mena de notícies als espais informatius del migdia i de la nit: "Els en pot semblar poca. A mi em sembla precisa, rigorosa i de qualitat. Val més fer així la informació que passar-se. Vam ser prudents. Estic orgullosa de la cobertura."

Marco ha precisat que s'hi van acreditar 36 treballadors i que 11 d'ells es van desplaçar fins al Port de València des de la matinada fins a la vesprada de diumenge.

next