Diari La Veu del País Valencià
Podem reclama que es repetisquen les proves dels nivells C1 i B1 de valencià

El portaveu d’Educació del grup parlamentari Podem a les Corts, César Jiménez, ha avançat que demanarà a la Conselleria d’Educació que “considere la possibilitat de repetir” aquelles proves de certificació de coneixements de valencià “que hagen pogut causar distorsions en l’avaluació dels nivells”.

La formació morada ha presentat una pregunta parlamentària relacionada amb l’últim examen de nivell C1 de valencià per a obtindre la corresponent titulació, “que ha generat multitud de queixes ocasionades pel grau de dificultat i la no adequació del text”.

A més, apunta que “després del registre de la pregunta s’han sumat nous indicis del descontrol generat entorn d’aquestes proves de certificació, atés que s’han detectat també enunciats erronis en la prova oral del nivell B1”.

Davant d’aquesta situació, el portaveu d’Educació de Podem, César Jiménez, ha reclamat a la Conselleria d’Educació que explique “què ha succeït i quines mesures pensa implementar perquè aquestos exàmens s’adequen a la dificultat exigida per a cada nivell i perquè no es repetisquen errors que puguen desvirtuar la prova o portar a resultats poc concloents del vertader nivell de les persones examinades”.

“Els qui estimem aquesta llengua creiem de manera ferma que el valencià ha de promoure’s en un entorn rigorós i exigent, però al mateix temps amable i adaptat a les circumstàncies de cada cas”, opina el diputat en un comunicat.

A més, el portaveu d’Educació sentencia: “Les proves de nivell haurien de conceptualitzar-se com una mica més que una exigència d’accés al mercat laboral. Seria útil que foren també un motor de motivació per a l’aprenentatge i millora de l’ús del valencià al nostre país”.

En aquesta línia, César Jiménez demanarà a la Conselleria que “considere la possibilitat de repetir aquelles proves que hagen pogut causar distorsions en l’avaluació dels nivells, escollint textos que permeten determinar les capacitats sense sotmetre les persones examinades a proves ambigües o mal dissenyades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa