Sánchez promet millores a les autonomies, però descarta una reforma del finançament abans de 2020

El president del govern espanyol reconeix que no podrà fer una "renovació" del sistema en els dos anys que queden de legislatura
19 juny 2018 01:00h
Sánchez ha fet aquest anunci en el Senat, durant el primer control parlamentari a què s\'ha sotmés el nou president.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha descartat aquest dimarts reformar el sistema de finançament durant aquesta legislatura. Tot i això, ha anunciat que negociarà millores econòmiques per a cadascuna de les autonomies. Sánchez ha fet aquest anunci en el Senat, durant el primer control parlamentari a què s'ha sotmés el nou president.

En resposta a una pregunta de la senadora de Coalició Canària María del Mar del Pino Julios sobre el compromís del nou executiu espanyol amb l'agenda canària, Sánchez ha reconegut que el seu equip no podrà "renovar" el sistema de finançament autonòmic en els dos anys que queden de legislatura. 

El president del govern espanyol ha dit que cal ser "ambiciosos" amb el finançament autonòmic, però també "realistes", i ha reconegut que no es podrà renovar en el seu conjunt tot el sistema perquè no hi ha "temps material".

"Sí que farem millores per a totes les comunitats autònomes fins a la convocatòria de les noves eleccions", ha assegurat Sánchez en la seua rèplica.

next