Diari La Veu del País Valencià
Puig destaca l’èxit de la primera fase d’acolliment de l’Aquarius però demana una política migratòria estructural

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dimarts “l’èxit considerable” de la primera fase de l’acolliment dels 629 migrants a bord de la flotilla de l’Aquarius després de la seua arribada diumenge al Port de València, però ha recordat que “hi ha un problema europeu d’una gran dimensió”. A més, ha defensat que “no es tracta de posar més pegats, sinó de fer una política estructural que garantisca que el Mediterrani no es convertisca en un cementeri”, una qüestió que “Europa ha de posar en la seua agenda prioritària”.

Així ho ha manifestat en roda de premsa, després d’assistir a la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi), junt amb la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i altres representants del Consell, així com l’alcalde de València, Joan Ribó, i el president autonòmic de Creu Roja, Javier Gimeno, entre d’altres, per a valorar la primera fase de l’operació Esperança del Mediterrani.

Puig ha agraït la participació de totes les institucions i organitzacions involucrades i ha destacat que “confia” que la segona fase de l’operatiu “serà un èxit”. Aquest dimecres, a les 10.30h, la Comissió Mixta es reunirà per a posar en marxa aquesta nova etapa.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell ha donat detalls sobre l’operatiu posat en marxa i ha informat que, actualment, un total de sis migrants segueixen ingressats en centres hospitalaris.

Oltra ha coincidit a valorar de forma “molt bona” el treball de les institucions i organitzacions que han format part del procés. També ha destacat que la Policia Nacional va poder identificar totes les persones en 16 hores, un “temps rècord”.

Comparteix

Icona de pantalla completa