Diari La Veu del País Valencià
Oltra reivindica seguir exigint un nou model de finançament: El que valia per a Montoro val per a Montero

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha sostingut aquest dimecres que l’actual sistema de finançament està caducat i que, per tant, el govern valencià seguirà reivindicant un nou model amb la mateixa insistència que es feia amb l’executiu de Rajoy. “No ha canviat res, demanarem a Sánchez el mateix que a Rajoy”, ha insistit la també consellera d’Igualtat durant la compareixença posterior a la comissió mixta sobre el seguiment de l’Aquarius el passat diumenge.

La Generalitat continuarà demanant “el de sempre” sobre el model de finançament, un sistema que Rajoy s’havia compromés a canviar abans de finalitzar 2017 i que mai no va arribar, com ha recordat Oltra. De fet, va eixir des del govern valencià un document elaborat pels experts en finançament amb un proposta que tampoc l’anterior executiu espanyol va atendre.

Ara, però, la Moncloa ha canviat de color polític i Sánchez encapçala el govern espanyol. El líder socialista va reconéixer aquest dimarts que no podia canviar el sistema durant aquesta legislatura per falta de temps, encara que, sense especificar com, sí es podria milloraria el finançament.

El sistema està “caducat”, ha dit Oltra aquest dimecres, i per a canviar el model només cal “voluntat política” perquè “hi ha temps de sobra”, ha defensat. De manera que, mentre no arriben els canvis, la vicepresidenta ha indicat que des del País Valencià es mantindran les mateixes reivindicacions. “El que valia per a Montoro val per a Montero”, ha dit Oltra referint-se a la nova titular d’Hisenda, María Jesús Montero.

Sánchez “té temps de sobra per a fer-ho si esgota la legislatura”, ha manifestat, perquè els valencians “no podem esperar més” perquè “no podem esperar més”. “Els valencians som de segona? Doncs, no. El mateix que hem estat demanant al govern de Rajoy li ho demanarem a Sánchez, perquè no ha canviat res”. En aquest sentit, ha indicat que tampoc no hi ha cap “element objectiu que faça canviar les nostres reivindicacions”, perquè deixar de fer-ho “seria incoherent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa