Diari La Veu del País Valencià
La CEV assegura que continuarà reivindicant un nou model de finançament autonòmic

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha lamentat aquest dimecres en un comunicat la renúncia del nou govern espanyol de reformar el model de finançament autonòmic que està pendent i reclamada per la societat civil valenciana des de l’any 2009.

“Canvia el govern i ens trobem amb la mateixa manca de sensibilitat que amb anteriors executius” ha assegurat Navarro. El president de la CEV considera que les solucions tècniques i econòmiques estan en mans del ministeri d’Hisenda i ja han sigut àmpliament debatudes en la Comissió de Política Fiscal i Financera.

Al seu parer, el que falta és el desbloqueig i el consens polític per a “resoldre una qüestió que és d’Estat i que, com a tal, requereix un nou reequilibri entre els diferents nivells de l’Estat –Estat Central i Seguretat Social, Comunitats Autònomes i Entitats Locals– i entre les diferents Comunitats Autònomes tant les del règim foral com del comú”.

“La Comunitat Valenciana, com a territori més perjudicat pel model vigent, i els seus ciutadans, treballadors i empreses no poden ni han de renunciar a comptar amb un sistema just i equitatiu”, assegura el president de la CEV. En aquest sentit, Salvador Navarrés manifesta que “davant un nou Govern i un mateix problema, les empresàries i empresaris de la Comunitat Valenciana ens mantindrem fermes en l’exigència de reformar el caduc, injust i arbitrari sistema de finançament”.

En aquest sentit, i transcorregudes tres setmanes des de la formació del nou govern espanyol, la CEV manté activa la seua reivindicació per un Finançament Just juntament amb les organitzacions sindicals més representatives del País Valencià i els partits polítics amb representació en Les Corts. A més, la CEV ha iniciat contacte amb el Ministeri d’Hisenda per a insistir i exigir aquesta reforma i el seu president, juntament amb els secretaris generals d’UGT PV i CCOO PV, Ismael Sáez i Arturo León, tenen prevista reunió, el mes vinent de juliol, amb els seus homòlegs de Múrcia, com ja van fer amb Balears el mes de maig passat a fi de sumar veus a aquesta justa reivindicació.

Comparteix

Icona de pantalla completa